Trojan-DDoS nedir?

Trojan nedir?
Türkçesi truva atıdır. Truva atları sisteme bulaşarak genellikle verilerinizi çalar veya sisteme zarar verir. Bulaştığında banka bilgilerini çalabilir, bilgisayarınızdaki verileri silebilir veya çalışmasını önleyebilir, oyun şifrelerinizi çalabilir, reklam yazılımı yükleyebilir, bilgilerinizi çalabilir, bilgisayarı şifreleyebilir. Daha fazla var fakat kısaca zararlı bir yazılım diyelim.

Trojan-DDoS nedir?
Bu truva atı bulaşmış bilgisayar üzerinden kullanıcının haberi olmadan hedefli web adresine Dos saldırıları düzenler. Yani yasa dışı bir şeyi virüslü bilgisayar üzerinden yaparlar. Dos saldırısı başarılı olursa Trj-DDoS bulaşan tüm bilgisayarlar saldırganın hedefi olacaktır. İnternetinize zarar verebilir.

Nasıl bulaşır?
3. parti yazılımlardan bulaşabilir. Ayrıca aynı ağ üzerindeki bir başka bilgisayara da bulaşabilir. (Kesin değil.)

Nasıl silinir?
Kaspersky ile ağ izleyicisine bakabilirsiniz, tam tarama yapabilirsiniz. Alternatif olarak Fortinet'e göz atabilirsiniz.

Risk Düzeyi:
10/6

Hepsini bir arada toplarsak, Trojan-DDoS bulaşmış bilgisayarlar üzerinden berillenmiş bir siteye yasal olmayan hizmet reddi (DoS) saldırıları yapılır. Saldırı sonucunda site çökebilir. Yani Bitcoin Miner virüsleri gibiler, ekran kartınızı veya işlemcinizi değil internetinizi kullanıyor. Saldırı başarılı olunca bu sefer enfekte olmuş bilgisayara saldırılır.
 
Son düzenleme:
Hedef web sitesi üzerinden saldırı kısmında yani o web sitesi üzerinden bir şeyler mi indirir.O kısmı tam anlayamadım.
Saldırganın seçtiği web sitesine virüs bulaşmış bilgisayarlar üzerinden DDoS saldırısı yapar. Eğer başarılı olursa site çöker. Kısacası ağ bağlantınızı kullanarak sitelere saldırıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı