Trojan Multi Proxy Changer.gen Virüsü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Dady Coolpath

Hectopat
Daha fazla  
KIS 2017 ile full scan yaptım. Trojan Multi Proxy Changer.gen adında bir tehdit bulundu. Bu ne yapar? Nerden ve nasıl bulaşır? Keylogger mıdır? Açıkcası korktum. Cevaplarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, KIS 2017 ile full scan yaptım
Tarama sonucu verseydiniz veya bulduğu dosyayla beraber yazsaydınız daha yararlı olurdu ancak dediğiniz tanım bir ip adresi değiştirme yazılımının tanımına benziyor. Sildiyseniz dert etmeyin.

Tarama sonucu verseydiniz veya bulduğu dosyayla beraber yazsaydınız daha yararlı olurdu ancak dediğiniz tanım bir ip adresi değiştirme yazılımının tanımına benziyor. Sildiyseniz dert etmeyin.

Tarama sonucunu nasıl atacağım bilmiyorum kaldı ki zaten pek bir sonuç çıkmadı. Sadece 1 tane bulundu o da dediğim isimde. System Memory yazıyor sadece. IP değiştirme gibi bi şeyse tamamdır teşekkür ederim. Rahatladım.Trojan'ı görünce keylogger sandım direk.

Bulduğu dosyayı yazar nerede bulduysa karantinaya bakın. Her trojan keylogger olacak diye bir kaide yok.
Hocam, bu trojan proxy changer nasıl bulaşmış olabilir? Ne önerirsiniz bulaşmaması için? Ve biraz araştırdım, benim IP'den suç işlenebilirmiş bu trojanlar böyle etkili olabiliyormuş?

İstediğim bilgileri vermeden bilgi vermeyi beklemeyin :)
İstediğim bilgileri vermeden bilgi vermeyi beklemeyin :)
Hocam kurcaladım baya,sildiğim için mi görünmüyor bilmiyorum ama sadece System Memory yazıyor dosya yok.Karantinaya alınanlarda da bir şey yok.Detailed Reports'a basıyorum sadece tehdidin ismi ve System Memory yazıyor.Sildikten sonra virüsü,sistem taraması yaptım,bilgisayar safe gözükürken,atsam yardımcı olur mu yine de?

@Dady Coolpath
Proxy-Changer Özeti
Proxy-Changer, bilgisayar korsanlarının uzaktan bilgisayar sisteminize erişmesine, kişisel bilgilerin çalınmasına ve daha fazla istenmeyen yazılım yüklemesine izin veren kötü niyetli bir uygulamadır. Truva atı adı verilen bu tür tehditler birisi tarafından gönderilmeli veya başka bir program tarafından taşınmalıdır. Enfekte olmuş web sitelerindeki istenmeyen indirmeler veya çevrimiçi oyunlarla veya diğer internet tabanlı uygulamalarla yüklenerek de ulaşabilirler. Çoğu truva atı AVG tarafından algılanabilir ve kaldırılabilir.
Kaynak: http://www.avgthreatlabs.com/us-en/virus-and-malware-information/info/proxy-changer/

Sildiyse sıkıntı etmeyin. Malwarebytes Anti-Malware yükleyin. Gerçek zamanlı korumalarının hepsini kapatın. Protection ayarlarında bulunan ''Scan for rootkits'' seçeneğini açın. Veritabanını güncelleyip ''Threat Scan'' yapın. Eğer zararlı yazılım bulmazsa endişelenmenize gerek yok.
Malwarebytes Anti-Malware'nin indirme linki: Free Anti-Malware & Malware Removal

@Dady Coolpath
Proxy-Changer Özeti
Proxy-Changer, bilgisayar korsanlarının uzaktan bilgisayar sisteminize erişmesine, kişisel bilgilerin çalınmasına ve daha fazla istenmeyen yazılım yüklemesine izin veren kötü niyetli bir uygulamadır. Truva atı adı verilen bu tür tehditler birisi tarafından gönderilmeli veya başka bir program tarafından taşınmalıdır. Enfekte olmuş web sitelerindeki istenmeyen indirmeler veya çevrimiçi oyunlarla veya diğer internet tabanlı uygulamalarla yüklenerek de ulaşabilirler. Çoğu truva atı AVG tarafından algılanabilir ve kaldırılabilir.
Kaynak: http://www.avgthreatlabs.com/us-en/virus-and-malware-information/info/proxy-changer/

Sildiyse sıkıntı etmeyin. Malwarebytes Anti-Malware yükleyin. Gerçek zamanlı korumalarının hepsini kapatın. Protection ayarlarında bulunan ''Scan for rootkits'' seçeneğini açın. Veritabanını güncelleyip ''Threat Scan'' yapın. Eğer zararlı yazılım bulmazsa endişelenmenize gerek yok.
Malwarebytes Anti-Malware'nin indirme linki: Free Anti-Malware & Malware Removal
Şimdiye kadar bilgilerim çalındıysa ne olacak? Bu tür şeyler sıkça olur mu pc kullanıcıları arasında? Teşekkürler cevabınız için.

Önemli değil. Şifrelerinizi değiştirmeniz yararınıza olur. Bazenleri kullanıcılara böyle zararlı yazılımlar bulaşabilir. Zararlı yazılımlar artık sadece bilgisayarınıza zarar vermek için kullanılmıyorlar. Bilgi çalmak için de kullanılıyorlar. Bilgisayarınızda önemli işler yapıyorsanız kendinize güncel ve kaliteli bir antivirüs kullansanız iyi olur. Genelde zararlı yazılımlar bu işleri fazla önemsemeyenlerin bilgisayarlarına bulaşıyor. Yani antivirüssüz kullanıcılara ya da Windows Defender gibi kalitesiz ve yetersiz güvenlik araçları kullananlara.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı