Trojan nasıl temizlenir?

Trojan virüsü kaptım ve Windows Defender anında virüsü tespit edip karantinaya aldı. Devamında trojanları kaldırıp Malwarebytes ile safe modda rootkit taraması da yaptım. Şu anda herhangi bir tehdit yok fakat karantinadayken Instagram hesabım çalındı ama bunun dışında belirti yok. Windows Defender anında durdurmasına rağmen Instagram'ım nasıl çalındı (Crypto storysi attılar). Bir de eklediğim fotoğrafta saccharumifuture.exe denen bir uygulama gösteriyor, sildim ama internette hakkında pek bir şey bulamadığım için endişelendim. Ne olduğu hakkında bir fikri olan var mı?

Bende benzeri bir durumdan muzdariptim hocam kayıtlı şifrelerinizi olan her hesabı çalmayı deniyorlar sadece Instagram ile durmayacaklar hemen email ile şifrelerini değiştirin hesaplarınızın. Email değiştirmekte sebep bende tokenle yine hesaplarıma girmişlerdi sıfırdan mail açıp sıfır şifre ile kullan hesaplarını geç olmadan. Son olarak kesinlikle format atın anti virüsler hiçbir işe yaramadı bende.

Ahahahahahaha. Hocam bilgisayar şuan temiz gibi fakat virüs anında karanintaya alınmasına rağmen instagram hesap şifremin çalınması garip geldi. Acaba defenderin ve malwarebytesin göremediği başka bir virüs daha mı var
USB Flash bellek varsa içine DR Web LiveDisk yükle onuda USB bellek üzerinden başlat ve tarama yap sonra PC açılınca malwarebytes indirip tarama yap virüs bulursa format at düz format.

Bu siteden "to restore a system from a CD/DVD" yazan yeri aç orada talimatları takip et.

Format at, bilgisayarında ne kadar hesabın varsa heepsinin şifresini değiştirip 2 adımlı doğrulamayı aç son işlemlerini kontrol et her şeyde.
Tarayıcında ne kadar kayıtlı şifre varsa gitti çünkü.

PC biraz iyi ise Kaspersky Free kur Defender'dan daha iyi EXE çalıştırmadan önce VirusTotal'de tarat.

Birde unutmadan söyleyeyim kesinlikle e-devlet hareketlerine bak.

Son düzenleme:
Hocam crackli oyun indirmistim repackgames'ten bosluguma geldi cok kontrol etmedim.

Sifrelerimi degistirip temiz format atacağım hiç riske gerek yok.

Hocam daha hala yapmadınız mı? İlk önce telefonunuzdan tüm (gerçekten hepsini) şifrelerinizi değiştirin ( ilk önce önemlileri yapın ) sonrasında 2 adımlı doğrulamayı etkinleştirin. Bundan sonra USB ile format atabilirsiniz. ( fakat ilk önce telefonunuzdan şifrelerinizi değiştirin veya başka temiz bir cihazdan )

Hocam daha hala yapmadınız mı? İlk önce telefonunuzdan tüm (gerçekten hepsini) şifrelerinizi değiştirin ( ilk önce önemlileri yapın ) sonrasında 2 adımlı doğrulamayı etkinleştirin. Bundan sonra USB ile format atabilirsiniz. ( fakat ilk önce telefonunuzdan şifrelerinizi değiştirin veya başka temiz bir cihazdan )
sifreleri degistim factory reset de attim ama formata gerek var mi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı