Trojan nasıl temizlenir?

viktor reznov0

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarda trojan çıktı. Kaspersky ile yaptığım tam tarama sonucu ortaya çıktı. Sildim ama başka yapmam gereken bir şey var mı acaba? Bir daha tam tarama yapmalı mıyım?

Güvenli moda alın Windows'u (bilmiyorsanız YouTube'a yazın windows 10/11 güvenli moda alma diye.
Güvenli moddayken tam tarama gerçekleştirin hem Kaspersky ile hem de Malwarebytes ile. Taramaları gerçekleştirdikten sonra tüm hesaplarınızın şifrelelerini değiştirin, 2 adımlı doğrulama ekleyin tamamdır.

Güvenli moda alın Windows'u (bilmiyorsanız YouTube'a yazın Windows 10/11 güvenli moda alma diye.
Güvenli moddayken tam tarama gerçekleştirin hem Kaspersky ile hem de Malwarebytes ile. Taramaları gerçekleştirdikten sonra tüm hesaplarınızın şifrelelerini değiştirin, 2 adımlı doğrulama ekleyin tamamdır.

Hocam direkt formatlasam peki?

Hocam direkt formatlasam peki?

Tabii, formatlarsanız virüs gider. Çoğu insan formatlayamayacak durumda olduğu için daha kolay yöntemi söyledim. Boş bir USB ile format atmalısınız bu arada, Windows ayalarından sıfırlama yapmak format atmak değildir yaptıktan sonra virüs hala sistemde kalır. USB ile format attıktan sonra USB'yi biçilendirin.

Tabii, formatlarsanız virüs gider. Çoğu insan formatlayamayacak durumda olduğu için daha kolay yöntemi söyledim. Boş bir USB ile format atmalısınız bu arada, Windows ayalarından sıfırlama yapmak format atmak değildir yaptıktan sonra virüs hala sistemde kalır. USB ile format attıktan sonra USB'yi biçilendiri yazım açısından düzenledim. İşte düzeltilmiş hali:
bide hocam son bişey daha
bizim her formatta kurtardığımız bir disk var. İşte, peder bey sağ olsun, fotoğrafları hep orada biriktirir; başka yere de atmaz. Oraya birkaç şey indirmiştim. Bunu kurtardıktan sonra trojanın oradan taşınma ihtimali var mı? Diski tarasam yeterli olur mu?

Bir de hocam son bir şey daha
Bizim her formatta kurtardığımız bir disk var. İşte, peder bey sağ olsun, fotoğrafları hep orada biriktirir; başka yere de atmaz. Oraya birkaç şey indirmiştim. Bunu kurtardıktan sonra trojanın oradan taşınma ihtimali var mı? Diski tarasam yeterli olur mu?

Siz virüsü yediğinizde, virüs kendini oraya yedekleyebilir. Format sırasında diskteki dosyaları silmemişsiniz dediğinize göre. Ve halen virüs bulunuyor olabilir bu yüzden, Kaspersky ve Malwarebytes ile tam tarama gerçekleştirin diskte.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı