Trojan olan bilgisayara nasıl format atılır?

Peki hocam başka bir cihazda hazırlasam içim rahat olsun diye galiba öyle yapacağım ama diyelim ki RAT mı artık o neyse ya da trojan varsa BIOS'a girene kadar ve Windows kurulum ekranına girene kadar bir sıkıntı yapabilir mi?
Windows kurulum ekranında geçerli işletim sistemi etkin olmayacağı için sıkıntı olmaz.

Dostum format attıysan endişelenmene gerek yok çünkü format bilgisayarı tamamen sıfırlar, ne varsa siler. Virüsler de dahil fudu karıştırmaya gerek yok fudları da siler çünkü her şeyi silmiş sıfırlamış oluyorsun. Ayrıca sana tavsiyem laptopa Windows 10 kurman.

Dostum format attıysan endişelenmene gerek yok çünkü format bilgisayarı tamamen sıfırlar, ne varsa siler. Virüsler de dahil fudu karıştırmaya gerek yok fudları da siler çünkü her şeyi silmiş sıfırlamış oluyorsun. Ayrıca sana tavsiyem laptopa Windows 10 kurman.

Hocam format attım ama işte dediğim gibi asıl endişelendiğim o format Flash'ı o trojan muhabbeti sırasında PC'ye takılıydı PC açıktı ws o flashla format atınca korku sardı içimi bayağı.

Arkadaşlar, geçen gün bilgisayara trojan girdi ve o sırada bilgisayara format atmak için flash bellek hazırlıyordum. Trojan uyarısı gelince hemen format attım o andaki korkuyla. Bilgisayarda sadece Windows hesabım açıktı. Şu anda o hesapta bir gariplik yok ama korktuğum için hemen formatlayıp Kaspersky ve Malwarebytes ile taramalar yaptım. Sonuçların SS'leri var.

Şu anki endişem acaba bu programların da görememe gibi bir durumu var mı ve trojan PC'nin içinde var mı yok mu? Eğer var ise format flashını hazırlarken o Flash'a da bulaştıysa vs diye korkum var. Bilgilendirirseniz sevnirim. Flash belleği başka bir cihazda hazırlasam bile PC'ye taktığım anda varsa virüs bulaşabilir mi?

Dostum şuan temiz bilgisayarın da, Operagx.msi adlı dosya nedir?

Şimdi gördüm. Hocam bilgisayarınız da kaspersky kalsın. Tarayıcınıza Kaspersky protection eklentisini ekleyin. Bu eklenti size sitenin güvenilir mi değil mi onu söyler. @Shimuss

Dostum şu an temiz bilgisayarın da, Opera GX. MSI adlı dosya nedir?

Şimdi gördüm. Hocam bilgisayarınız da Kaspersky kalsın. Tarayıcınıza Kaspersky protection eklentisini ekleyin. Bu eklenti size sitenin güvenilir mi değil mi onu söyler. @Shimuss

Hocam o eklenti o sayfanın güvenilir olduğunu gösteriyor :D

Opera yüklicektim o anlık dalgınlıkla o siteden indirdim birebir görünümünü aynı yapmışlar algılayaladım o dalgınlıkla.

Hocam laptopdaki işlemciden daha iyi yararlanıyorum Windows 11'de

Opera yüklicektim o anlık dalgınlıkla o siteden indirdim birebir görünümünü aynı yapmışlar algılayaladım o dalgınlıkla.

Sen bilirsin hocam. Ben Windows 11 Home kullanıyordum yeni laptop alınca direkt Windows 10 Pro kurdum. Bence daha iyi, daha kararlı.

Dostum şu an temiz bilgisayarın da, Opera GX. MSI adlı dosya nedir?

Şimdi gördüm. Hocam bilgisayarınız da Kaspersky kalsın. Tarayıcınıza Kaspersky protection eklentisini ekleyin. Bu eklenti size sitenin güvenilir mi değil mi onu söyler. @Shimuss

Hocam vallahi içimin en rahat ettirecek şekli farklı bir makinedan belleği hazırlayıp yapacağım PC kapalıyken BIOS ekranında bir problem çıkaramaz varsa bile bir şey

Anladım hocam. Tabii her sitede işe yaramaz. Ama siz yine de silmeyin eklentiyi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı