"trojan:script/Sabsik.FL.A!ml" uyarısı

vayybeh

Hectopat
Bugün Unity'den deneme amaçlı kendi oyunumu yapmıştım, ve sadece free-assetler ve YouTube'da bulduğum kodları kullandım. Oyunumu bitirdikten sonra masaüstünde oyunun klasörüne sağ tıklayıp RAR'a sıkıştırdım, ve kaç MB olduğunu görmek için RAR'a sağ tıklayıp özellikler dediğimde Windows Defender "trojan:script/Sabsik.FL.A!ml" diye bir tehdit buldu ve kendi kendine RAR'ı sildi. Klasör duruyordu, ancak klasörü de ben sildim. Peki bu şey bir virüs mü?
(Oyunu yapıp bitirene kadar hiçbir şekilde uyarı vs. almadım.)

YouTube'dan bulduğunuz kodda virüs olabilir Malwarebytes'ya da Kaspersky ile bir tam tarama daha yapın derim.

38 saat tarama yaptım 1.11m dosya taradı baktım herhangi bir tehdit bulmadı ben de taramayı durdurdum. İnternette araştırdım ve yabancı kaynaklarda çoğu kişi false positive demiş Türk kaynaklarda kimisi hesap bilgilerin çalınıyor demiş kimisi CPU %100 olur demiş o yüzden ben de false positive varsayıp hayatıma normal bir şekilde devam edeceğim.

Son düzenleme:
Bu uyarıyı ben de oyun için TR yama indirince aldım ve araştırma sorunucu false positive olduğunu gördüm ayni dosyayi virustotal gibi yerlerde de tarattım birşey çıkmadı.
Ayrıca rar dosyalarının birinin icinde exe diğerinde ise .pak uzantılı dosya vardi ikisine de benzer uyarıyı verdi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı