Merhaba. Bugün bilgisayarımda takılırken Windows Defender'den bildirim geldi. Normalde bazen öylesine bildirim geliyordu yani hatırlatma gibi bir şey geliyordu. Fakat bugün bildirim geldiğinde böyle bir virüs bulaşmıştı:
Normalde hiçbir zaman bilgisayarıma ne hile programı ne de başka zararlı yazılım indiririm. Beyki tıkladığım bir reklamdan bulaşmıştır diye düşünüyorum. Bir de Opera'nın cachesinden gelmesi beni şaşırttı. Acaba cacheyi temizlersem gider mi?
Bunu 2 kere bugün daha gördüm. Galiba Defender, false-positive olarak Opera GX'in çerez datasını tehdit olarak görüyor. Çerez ve tarama verilerini temizlemenizi öneririm.
Bana da geliyor sürekli kaldırıyorum ama tekrar geliyor. Önemli bir şey mi?
Güncelleme : "Windows Defender tehditleri tespit etmede kimi zaman makine öğrenmesinden yararlanır. Tespit kimliğinin sonu "ML" ile bitiyorsa (tıpkı sizinkinde olduğu gibi: Wacatac.B!ml) makine öğrenmesiyle saptadığını ifade eder. ML tespitlerinde false positive (yanlış saptama) olasılığı yüksektir -bilhassa Defender'dan bahsediyorsak" şöyle bir yorum buldum. Defender kaynaklı, Opera'daki bir cache dosyasını zararlı gören hata olabilir ama emin değilim sadece bir yorum.