Trojan:Script/Wacatac.B!ml - Virustotal/Microsoft

Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.

İndirdiğim dosyaları formaliteden VirusTotal'de taratırken, bu virüs bulundu.
Dosyaları WinRAR içine atıp öyle taratmıştım. Ardından tek tek tarattım fakat bu sefer bulunmadı.
Tekrar aynı RAR dosyasını başka RAR dosyasının içine atıp denediğimde yine temiz gözüktü.
Bazı yerlerde zararlı olmadığını okudum fakat yine de sizlere bir danışmak istedim.

Görsel olarak ilk taratma ve RAR'ları içiçe koyduktan sonraki taratma sonucunu yüklüyorum.

Dosya Ekleri

• 573abd9998929b5bbc45a61f73aabc4e.png
    573abd9998929b5bbc45a61f73aabc4e.png
    84,3 KB · Görüntüleme: 188
  • techno2.png
    techno2.png
    77,9 KB · Görüntüleme: 178
RAR'dan cikarip, bir klasor icine atip denediniz mi?

Ayrica cok yuksek ihtimal False-Positive.
RAR'a zaten ben attım. Toplamda 6 küçük dosya. Şimdi siz söyledikten sonra klasöre çıkarıp taratmayı denedim fakat Virustotal klasörden sadece tek olarak dosya seçmeme izin veriyor.
Bu sebepten RAR ile sıkıştırıp taratmıştım. Resimdeki gibi sadece Microsoft zararlı içerik buldu.

Daha sonra aynı RAR dosyasını başka bir RAR dosyası içine atıp tekrar denediğimde temiz gözüktü, onun da resmi yukarıda.

İşin garip yanı ise şimdi tekrar yükleme yaptığımda Virustotal'e, Microsoft dahil hiçbir program zararlı içerik göremedi.

Ben de False-Positive diye düşünüyorum fakat yine de sizlerle paylaşmak içimi bir nebze daha da rahatlattı.

@halil333333
Mesajı cevaplarken konuya yazmışsın, bu mesajı düzelterek cevap vereyim dedim.
Zararlı içeriği bulduğunda, tek tek 6 dosyayı da yükleyip tarattım, sonuc tertemizdi.

Eğer Windows Defender bulmuşsa "Eylemleri Başlat" tuşuna bastığın zaman karantina altına alır Windows Güvenliği'nden koruma geçmişi kısmından karantina altına almış olduğu dosyayı silin sonra bi tarama yapın tekrar görev yöneticisindede bir anormallik yoksa çözülmüştür bende aynen bu şekilde yaptım tabi Kaspersky Eset gibi programın varsa bu virüs vız gelir onlara. Bilgi vermek istersem Kısacası bir truva atı. trojan:Win32/Wacatac.B!ml Ursu veya Artemis trojan grubuna aittir. Genel olarak Trojan:Win32/Wacatac.B!ml kullanıcı bilgisi dışında çeşitli aktiviteler gerçekleştirir. Ekran görüntüsü alma, klavyeden basılan tuşları kayıt altına alma, sistem bilgilerini toplama, dosya indirme yazılım kurma, DDOS saldırıları için bilgisayarı zombi bilgisayara çevirme gibi görevleri yerine getirebilir.rojan:Win32/Wacatac.B!ml Ursu veya Artemis trojan grubuna aittir. Genel olarak Trojan:Win32/Wacatac.B!ml kullanıcı bilgisi dışında çeşitli aktiviteler gerçekleştirir. Ekran görüntüsü alma, klavyeden basılan tuşları kayıt altına alma, sistem bilgilerini toplama, dosya indirme yazılım kurma, DDOS saldırıları için bilgisayarı zombi bilgisayara çevirme gibi görevleri yerine getirebilir. Trojan:Win32/Wacatac.B!ml gibi Trojanlar genel olarak kredi kartı, parola gibi bilgileri çalmak, bilgisayara zombi yazılımlar yüklemek, gizlice kripto para üretimi yapmak veya bilgisayara zarar vermek için kurbanın bilgiayarına yüklenir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı