Trojan sildikten sonra formata gerek var mı?

AKIN7i

Hectopat
Öncelikle merhabalar,
Bugün pahalı bir programı cracklemem gerekiyordu ve güvenli olduğunu düşündüğüm bir siteden crackli versiyonunu indirdim fakat keymaker olarak düşündüğüm exe dosyası bir trojan olduğunu Kaspersky yakaladı, antivirüs 1 dklığına kapatmıştım şüphelenip açtığım an 7-8 trojan uyarısı verdi, gelişmiş temizlik yaptırıp yeniden başlattım o dosyayı silmişti ama kopyalandığını düşünerek Malwarebytes ve hitmanpro ile tarattım 83 tane buldu. Malware hepsini karantinaya alıp sildim, hitmanpro bir trojan bulmuştu o da silindi. Kaspersky ile tam tarama yaptım, tehdit bulunamadı. Format atmama gerek var mıdır artık?

Dosya Ekleri

• 6C3762DE-10BD-47BA-9B8D-AF71AFD4B73B.jpeg
    6C3762DE-10BD-47BA-9B8D-AF71AFD4B73B.jpeg
    408,1 KB · Görüntüleme: 155
Son düzenleyen: Moderatör:
Kaspersky, Malwarebytes ve hitmanpro ile taratmıştım, artık sorun yok gözüküyor taramalarda fakat antivirüs 1 dk kapalıyken verileri artık kopyalamış olabilir mi? Şifreleri vs değiştirmem gerekir mi?

1 dakika ile bir şey yapamaz merak etme. 😄 ama önlem almak istiyorsan şifreleri değiştir.

Evet, almış olabilir; değiştirmeniz iyi olacaktır.
Ders çıkardınız (!). Silmiş ki zaten, formata gerek yok.
Önerim, şifreleri Norton Password Manager'la değiştirin.
Bitwarden kullanıyordum tarayıcıda onlara erişilebilir mi? Hala arta kalan bir virüs olacağını düşünerek tarayıcılarda değiştirmek istememiştim bulamadığı şifreyi ben söylemeyeyim diye :D teşekkürler

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı