Trojan sonrası ne yapılmalı?

Olayı fark etmem zaten Youtube hesabıma bir video yüklenmesi olmuştu konu linki yazıda var. Youtube hesabıma bu arkadaş giriş yaparken hiçbir şekilde 2 adımlı doğrulama olarak bildirim falan gelmedi normalde hesabıma giriş yaptığımda cep telefonuma "giriş yapan sizseniz evet'e tıklayın" uyarısı geliyordu.

Olayı fark etmem zaten YouTube hesabıma bir video yüklenmesi olmuştu konu linki yazıda var. YouTube hesabıma bu arkadaş giriş yaparken hiçbir şekilde 2 adımlı doğrulama olarak bildirim falan gelmedi normalde hesabıma giriş yaptığımda cep telefonuma "giriş yapan sizseniz Evet'e tıklayın" uyarısı geliyordu.

O bildiğim kadarıyla çerezleri çalarak hiç bildirim gelmeden giriyorlar.

Şifre adamlara tamamen gidiyor istersen 64-70 karakter yap, 2FA artık gereksiz duruma düşüyor fakat bazı siteler için geçerli değil daha.

Tamamdır hocam, temiz çıkarsa tüm hesaplarınızın şifresini değiştirin 2FA açın ne olur olmaz, Geçmiş olsun.
Tamamdır hocam size ve herkese çok teşekkürler ilgi ve alakalarınız için.

Olayı fark etmem zaten YouTube hesabıma bir video yüklenmesi olmuştu konu linki yazıda var. YouTube hesabıma bu arkadaş giriş yaparken hiçbir şekilde 2 adımlı doğrulama olarak bildirim falan gelmedi normalde hesabıma giriş yaptığımda cep telefonuma "giriş yapan sizseniz Evet'e tıklayın" uyarısı geliyordu.

İşte dediğim gibi günümüz virüsleri için artık bu çok kolay, aynısını Valorant ve Gmail hesabım ile yaşadım.
Bir daha ki seferlere dosyayı indirdikten sonra dosyayı özel olarak taratırsınız (Dosyaya sağ tık >... ile tarat)

O bildiğim kadarıyla çerezleri çalarak hiç bildirim gelmeden giriyorlar.
Şifreyi değiştirdim buna rağmen giriş yapabilme ihtimalleri varmı hala?
İşte dediğim gibi günümüz virüsleri için artık bu çok kolay, aynısını Valorant ve Gmail hesabım ile yaşadım.
Bir daha ki seferlere dosyayı indirdikten sonra dosyayı özel olarak taratırsınız (Dosyaya sağ tık >... ile tarat)
Hocam normalde yapmayacağım birşey yaptım ve gereksiz olduğunu biliyordum ama dalgınlıkla oldu bu tarz şeylere çok dikkat ederim normalde.

Malwarebytes ile tarama yaptığımda reg kayıtlarında 2 adet sonuç çıktı onlarıda karantinaya aldım şuan için bir sorun yok gibi.

Her zararlıda format atmayı bırakın artık.

Format atmışsınız, yüksek ihtimal zararlı gitmiştir.

Her zararlıda format atmayı bırakın artık.

Format atmışsınız, yüksek ihtimal zararlı gitmiştir.
Kaspersky, Malwarebytes gibi benzeri programlar ile virüsten tamamen kurtulmak mümkün zaten bunu bende biliyorum. İşimi her zaman sağlama alırım ben format atmam 10 dakika programları yüklemem 2 saatimi bile almadığı için sıkıntı olmuyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı