Trojan temizleme

Serkan000

Femtopat
Katılım
23 Eylül 2020
Mesajlar
2
Bugün Malwarebytes uygulaması tarafından bilgisayarımda trojan olduğuna dair bir uyarı aldım. Bahsi geçen trojan "UK'ta. Su" diye bir site. Malwarebytes bilgisayarımda yaklaşık 1 haftadır var ve indirdiğimden beri böyle bir uyarı gelmemişti ilk defa bugün geldi yani Trojan'ın bugün bulaştığını varsayabiliriz sanırım.
İnternette virüsü arattığım zaman neredeyse hiç bilgi yok, sadece bir sayfa da virüsün e-Devlet bilgilerini ele geçirmek için oluşturulduğu ve uzak durulması gerektiği yazıyor başka bir şey bulamadım.
Şuana kadar virüsten kurtulmak için yaptığım işlemler; Malwarebytes ile bilgisayarı tarattım bir sorun bulunamadı ama virüs hala History kısmında görünüyor ben elle silmedim sanırım Malwarebytes kendi kendine sildi virüsü gene de emin olamıyorum, Windows Defender ile tarattım bir sorun çıkmadı, son olarak Kaspersky ile tarattım onda da bir sorun çıkmadı.
Sizce uygulamam gereken başka çözümler var mı ya da bu Trojan'ı tanıyan bilen varsa sizin için sorun çıkardı mı? Şimdiden teşekkürler.

Screenshot_2.png


Screenshot_1.png
 
Konu sahibi ilk olarak kullandığın yazılımı öğren. Site senin site mi de silmesini istiyorsun? Biraz da İngilizce öğren, engelledim demiş orada zaten bulaşma filan yazan yok. Kaspersky ile de taramışsın bulamadı diyorsun hala neyin paranoyaklığı bu?
 
Kaspersky ve MalwareBytes programları ile güvenli modda tam tarama yapın.

 

Yeni konular

Geri
Yukarı