Arkadaşlar Opera GX indiricekken fake bir siteden bir şey indirdim uygulamayı kurmadan önce VirusTotal'de baktım iki tane trojan gözüküyordu. Virüsün bulaşıp bulaşmadığını nasıl anlarım? Bilgisayarda herhangi bir virüs programı yok Windows Defender dışında, Windows 11 Pro kullanıyorum, orijinal değil.
Format atmak üzere bir flash bellek de hazırlıyordum o da bilgisayara takılıydı. Eğer bilgisayara bulaştıysa flash belleğe bulaşıp bulaşmadığını nasıl anlarım?
Bir de hocam bu forumda başka konularda okduğum gibi RAT denilen o virüs tipi değil değil mi? Kusura bakma bilgim olmadığı için daha çok saçma düşünmüş olabilirim.
Ben ilk başta korkudan format atmıştım daha önceden hazırladığım bir flashla. Ondan sonra forumdakiler VirusTotal sonucu isteyince bir daha indirip taratmıştım.
Şu anda herhangi bir sıkıntının olup olmadığını gösteren başka bir komut biliyorsanız son zamanlarda bu tür bilgisi olmadığım şeyler çok kafamı kurcalıyor bilen birisinie danışmak güzel hissettiriyor.
Yani şu an da o formattan sonra yaptığım şeyler bunlar evet.
Şu anda herhangi bir sıkıntının olup olmadığını gösteren başka bir komut biliyorsanız son zamanlarda bu tür bilgisi olmadığım şeyler çok kafamı kurcalıyor bilen birisinie danışmak güzel hissettiriyor.
Formattan sonra da birçok kez tarama yaptım. Bu flashla bulaşırmı muhabbetini de ondan soruyorum o olduktan sonra flash belleği takıp format attım şu an çünkü o halde.
Flash'ı da bu forumda bulduğum birkaç CMD komudu ile sıfırladım.