Trojan'a format yeterli olur mu?

329112

Hectopat
Makaleler
4
Geçen aşırı saçma şekilde bilgisayarıma trojan soktum, biraz paranoyak bir insan olduğum için antivirüs dinlemedim direkt bilgisayara format attım. Ama halen içim de bir korku var, acaba formatta da silinmemiş olabilir mi? Dediğim gibi paranoyak bir insanım biraz ve muhtemelen bilgisayardaki en ufak anormal harekette aklıma trojan gelecek.

Format atıp ta virüsün silinmemesi imkansız gibi bir şey.

Trojan C sürücüsündeyse tamam ama başka bir sürücüdeyse sıkıntı olur hangi sürücüleri sildiğinede bağlı.

Format sırasında her iki diski de temizlediysen sorun olmaz.

Format atıp ta virüsün silinmemesi imkansız gibi bir şey.
Daha önceden bazı şeyler duymuştum bu konu hakkında, virüs bazen SSD'nin önbelleğine vesaire girebiliyormuş. Konu hakkında çok fazla bilgim olmadığı için buraya yazdım.

Windows old. İsimli bir klasör varsa bilgisayarınızda. Onu silin. Tum güncellemeleri yaptıktan sonra. Yaklasik 60 GB bir şey içinde virüs olabilir eski dosyalar çünkü.

Format sırasında her iki diski de temizlediysen sorun olmaz.
Tek diskim var ve format sırasında tüm her şeyi biçimlendirdim eski bilgisayardan eser kalmadı ama önbellek vesaire girmiş olabilir diye korkuyorum.

Format sırasında bütün diskleri biçimlendirirseniz bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…