Trojandan nasıl kurtulunur?

ergunerenn

Hectopat
Daha fazla  
Külüstür evladı bir trojane kapılmışız, 10 gun virüs taraması yapmayarak inat etti silinmiyor. Velhasıl kelam bilgisayarı sıfırlıyorum külüstür evladı voltaj attırıyor ki normalde yok bu elektrik sorunu. Evin elektriğini atıyor sıfırlanmayı iptal ediyor. Ben bu külüstürü nasıl silerim?
Avast kurdum bir işe yaramadı, Kaspersky ücretli.

Dosya Ekleri

• resim_2024-01-27_043852300.png
    resim_2024-01-27_043852300.png
    420 KB · Görüntüleme: 79
Son düzenleyen: Moderatör:
Külüstür evladı bir trojane kapılmışız, 10 gun virüs taraması yapmayarak inat etti silinmiyor. Velhasıl kelam bilgisayarı sıfırlıyorum külüstür evladı voltaj attırıyor ki normalde yok bu elektrik sorunu. Evin elektriğini atıyor sıfırlanmayı iptal ediyor. Ben bu külüstürü nasıl silerim?
Avast kurdum bir işe yaramadı, Kaspersky ücretli.

Virüslerin Defender üzerinde algılanan dosya konumunu bir yere kaydedin, bilgisayarı güvenli modda başlatıp o dosya konumuna gidip orada var olan dosyaları silin. Geri dönüşüm kutusundan da silin ve %temp% prefetch gibi klasörleri de temizleyin.

Ardından sistemi normal şekilde başlatıp, Kaspersky ile tam tarama yapın. Bakalım sonuç verecek mi?
HitmanPro ile tarama da gerçekleştirebilirsiniz.

@Dutchman ne düşünüyorsunuz hocam? Bir trojan zararlısının format atılmasın diye voltaj artırması, hem de bunu format ekranında yapması, biraz uçuk bir ihtimal geliyor bana.

Son düzenleme:
Ne Trojan, ne de başka bir zararlı özel olarak hedef sistem için tasarlanmadığı sürece voltaj attırma gibi bir duruma sebep olamaz. Stuxnet gibi hedef üstüne geliştirilmesi lazım ki Stuxnet'in bile asıl amacı farklıydı.

Windows üstünde veya BIOS üstünde çalışan bir zararlı, yazılım bariyerini aşıp doğrudan bileşenlere, özellikle PSU'ya müdahale edemez. BIOS üstünden GPU ve Moboya müdahale edilebilir fakat PSU için bu durum söz konusu değil. Sistemin güç tüketimi otomatik ayarlanır ve PSU buna göre bileşenlere güç sağlar, şebekeden güç alır. Bir yazılımın önce Windows Kernelini, ardından CPU bariyerini aşarak PSU'yu manipüle etmesi mümkün değil.

Sisteminizde olan durum muhtemelen ya disk arızası (ki bu durumda format sırasında disk yük altına girdiği için şalter attırıyor), ya PSU arızası (sistem yük altına girdiğinde besleyemiyor ve şalter attırıyor ki bu çok daha olası) ya da farklı bir bileşenden kaynaklanan ve yük altına girdiğinde sisteme zarar veren bir arıza.

Zararlının silinmemesine gelecek olursak, Defender ile denemek vakit kaybı. ESET Scanner, KVRT, Hitman.Pro, Sophos Virus Removal, Emsisoft EK gibi onlarca alternatif var, yazdığım sırada deneyin, mutlaka silinecektir.

Bütün bunlara rağmen silinmiyorsa diskte SATAFIRM S11 problemi meydana gelmiş olabilir, diskin mevcut verilerinin erişilemez, silinemez hale gelmesine sebep olarak sistemi kilitliyor.

Hocam KVRT'ı denedim o silebildi virüsü. Neden bilmiyorum sıfırlamaya çalıştığımda HDD hasar görüyor gibi yeniden başlatıyordu kendini virüs varken. Virüsü temizleyince düzeldi.

Hocam KVRT'ı denedim o silebildi virüsü. Neden bilmiyorum sıfırlamaya çalıştığımda HDD hasar görüyor gibi yeniden başlatıyordu kendini virüs varken. Virüsü temizleyince düzeldi.

Şu an sistemin durumu nasıl? Stabil çalışıyor mu, lisanslı Kaspersky ile tarama yapmaya izin veriyor mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı