TRT EBA TV Frekansları ve Ders Programı Yayınlandı

Bildiğiniz üzere ilkokul, ortaokul ve liseler iki haftalığına tatil edilmişti; ikinci haftasında uzaktan eğitime karar verilmişti. Uzaktan eğitimin TRT ve EBA üzerinden yapılacağı açıklanmıştı.

Uzaktan eğitim için açıklanan frekanslar aşağıdaki gibidir:

SD yayın frekansları:
Frekans:
11.916 MHz
Polarizasyon: Dikey (V)
Sembol oranı: 30.000 KS/s
FEC: 3/4

HD yayın frekansları:
Frekans:
12.084 MHz
Polarizasyon: Yatay (H)
Sembol oranı: 13.750 KS/s
FEC: 2/3

Türksat uydusunu kullanmayanlar kullandıkları hizmete göre aşağıdaki kanallardan TRT EBA TV'ye ulaşabilirler:

HizmetEBA TV İlkokulEBA TV OrtaokulEBA TV Lise
Kablo TV465. Kanal466. Kanal467. Kanal
Tivibu401. Kanal402. Kanal403. Kanal
Turkcell TV+106. Kanal107. Kanal108. Kanal
D-Smart365. Kanal366. Kanal367. Kanal
Digiturk151. Kanal152. Kanal153. Kanal

Açıklanan ders programı ise aşağıdaki şekilde:
ilkokul eba yayın akışı.jpg
ortaokul eba yayın akışı.jpg
lise eba yayın akışı.jpg

Tüm öğrencilere şimdiden iyi dersler. :)

20200319_212607.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu işi EBA üzerinden de yapabiliyoruz değil mi?
Evet, EBA'da da yayınlanacağı açıklandı. Ama EBA eğer yüklenme olursa ne kadar sağlıklı çalışacaktır, kestiremiyorum. Zira E-okul sistemi her dönem sonu kilitleniyor. Bu yüzden televizyon kanalları büyük önem taşıyor.
Anladığım kadarıyla her ders 30 dakika sürüyor.
30 dakikayı aralıksız yapacaklarını zannetmiyorum, zira iki ders arasında "Etkinlik Kuşağı" diye bir şey var. 5 dakika bile olsa ara verilir bence.
Ben Turkcell TV Plus kullanıyorum onda nasıl olacak?
Hiçbir bilgim yok.
Bu frekansların TKGS özelliği olan uydulara otomatik gelmesi lazim degil mi?
TKGS özelliğine sahip cihazları kullanan kullanıcılar EBA TV İlkokul HD'yi 86. kanaldan, EBA TV Ortaokul HD'yi 87. kanaldan, EBA TV Lise HD'yi ise 88. kanaldan izleyebilecekler. SD versiyonlarını ise 89, 90 ve 91. kanallardan izleyebilecekler.

Ya bu ne biçim sistem be. Nereye kadar işlediysek sınavlar oraya kadar olsa, sınavlar bitince de tatil devam etse daha iyi olurmuş.

Ya bu ne biçim sistem be. Nereye kadar işlediysek sınavlar oraya kadar olsa, sınavlar bitince de tatil devam etse daha iyi olurmuş.
Zaten öyle olacak. :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı