Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bana göre TRT çok kaliteli belgeseller yapıyor ama dizileri tırt.
Yine de başarılı olma şansı var hem bütçe bulmada zorluk çekmezler(TRT vergisi) hem de 1 saatlik bakışma dizisi çekseler bile slav, Arap, fars, Pakistan vb deli gibi izleyen büyük kitlesi var.
Ama ben bir Türk olarak 1 tane daha uzun bakışma dizisi izleyemem.
Konudan bağımsız ama ben bu TRT'ye neden vergi ödendiğini anlamakta güçlük çekiyorum. Hadi eskiden reklamsız yayın yapıyordu desek e şuan zaten reklam alıyorlar ve diğer TV kanallarından farksızlar.
6 sayfa mesaj okudum insanlar haliyle mevcut TRT'ye ve TRT yönetimine haklı olarak tepki vermişler ama ben bu plartformun seçim muhalefet lehine kazanılırsa liyakat sahibi TRT ve TRT kadrolarıyla birlikte iş yapacağını düşünüyorum en azından yerli pazar için yoksa tabii ki de Disney'e Netflix'e vs rakip dahi olamaz o tamamen hayal satmak olur.
7 Mayıs 2023 tarihinde kullanıcılara sunulacak yeni platform tabii. Uygulama 5 dilde kullanılabilir olacak. TRT genel müdürü uygulamanın başlangıçta ücretsiz olacağını belirtti. Acaba Netflix, Disney+, BluTV gibi platformlara yeni rakip mi geliyor?
TRT genel müdürü Sobacı: İddialı bir söylemle uygulamanın yeni bir Dünya markası olmaya aday olduğunu söyledi.
Peki siz ne düşünüyorsunuz ve tercih eder misiniz?
tabii, tüm aile izleyebileceğin yerli ve yabancı dizi, film, belgesel, çocuk programları ve tabii orijinallerini sunuyor. Dilediğin zaman, dilediğin yerde izle.
TRT'nin uluslararası dijital platformu Tabii'nin tanıtımı Beykoz Kundura Fabrikası'nda yapıldı. Uzun bir hazırlık sürecinin ardından seyirciyle buluşmaya hazırlanan Tabii 7 Mayıs'ta izleyiciyle buluşacak. Platform, yeni yapımlarla yayına başlayacak. İşte detaylar...
www.trthaber.com
Dil seçenekleri: Türkçe, İspanyolca, Arapça, Urduca, İngilizce
"Netflix'e, Disney'e falan rakip mi geliyor?" derken ciddi değildiniz değil mi
Yine de güzel bir gelişme ama Türkiye'de TRT ye bağlı bir hizmetin hangi iktidar gelirse ona göre evrileceğini bilmeyenimiz var mı? Mesela muhtemelen şöyle olur şu anda koyacakları içerikler veya orijinal yapımlar iktidar değişir değişmez ertesi gün platformdan kaldırılıp konjektüre uygun başka şeyler gelecek sonra o iktidar değişince sil baştan
Ekleme: Hatta ismi bile manidar "Tabii efenim, emriniz olur" der gibi ya da biraz değiştirelim "Kim gelirse ona Tâbiyiz" gibi.
Ekleme 2: Benim böyle bir oluşumdan tek beklentim TRT Arşivini izlenebilir kalitede yavaş yavaş bu platforma aktarabilirse bir gideri olabilir ve yeni yapacağı yapımlarda da konjektürel davranmak yerine sanat ve yayıncılık ilkeleriyle herkese hitap etmesini beklerim (ama bunu çok beklerim biliyorum)
Sırf eleştiri olsun diye saçmalamışsın. Doğru, Abdülhamid'ten sane ne!? Sen tarihi hangi gerçeklerden okuyor veya izliyorsun söyler misin? İzlediğin tarih film/dizilerini az çok tahmin ediyorum.
Sonra da zırlıyonuz bizim niye kendimize ait bir şeylerlerimiz olmuyor diye. Başkalarının yaptığıyla övünmeyi çok seversiniz. Anca klavye eleştirmemniği..