İnceleme Truthear X Crinacle Zero (Red)

Ancak seslerin gelişinde biraz sıkıntı olduğunu söylüyorlardı mesafesel olarak, yakındaki adamın sesi daha uzaktan mı ne geliyormuş öyle yorumlar görmüştüm.

Anladım hocam. Çok geçmiş olsun.

Denedim, detaylı incelemedim derken CS için dedim hocam. Yanlış anlaşılmasın kulaklığı 2-3 hafta kullandım.

Denedim, detaylı incelemedim derken CS için dedim hocam. Yanlış anlaşılmasın kulaklığı 2-3 hafta kullandım.
Yok hocam incelemenizi okudum, oyunlarla ilgili bir şey belirtmemişseniz merakımdan sordum. Dediğiniz gibi internette herkes bir şey söylüyor bende çok arada kaldım.

Yok hocam incelemenizi okudum, oyunlarla ilgili bir şey belirtmemişseniz merakımdan sordum. Dediğiniz gibi internette herkes bir şey söylüyor bende çok arada kaldım.

Aslında Dap'ımı bilgisayara bağlayıp DAC modunda deneyebilirdim ancak o zamanlar sistem çok iyi olmadığından kasma, donmalardan ötürü rekabetçi girmiyordum ölüm maçı silah, yarışı giriyordum. O modlarda da ses kasmaya gerek duymadığımdan kulaklık bile takmıyordum genelde, bu yüzden Dap'ı kulaklığa bağlayıp EQ ayarı yapmaya falan uğraşmadım hiç. Ancak bilgisayarda kullananlar genelde harici bir DAC alıp o şekilde kullanıyor. Şu anki fiyatına bakınca bence bu kulaklığı almak biraz riskli çünkü konforu cidden çok düşük. IEM'ler genel olarak böyle zaten, herkesin beğendiği çok model yok.

Normalde hexa alacaktım ses karakteri, konfor olarak daha iyi diyorlardı ama tam da o zamanlar shenzenaudio patladı kulaklığın yurt içi fiyatı da çok yüksek geldi bunu tercih ettim o yüzden. Kulağım iyileşince bunu satıp 2. el hexa almayı düşüyorum ben.

Anladım hocam. Ben red, blue ve ew200 arasında gidip geliyorum. Riske girmeyip kulak üstü mü alsam diyorum ama gönlüm IEM'den yana geliyor.

Anladım hocam. Ben red, blue ve EW200 arasında gidip geliyorum. Riske girmeyip kulak üstü mü alsam diyorum ama gönlüm IEM'den yana geliyor.

İyi bir DAC olduğunda IEM'ler ses olarak bayağı iyi oluyor ancak oyuncu kulaklıklarında 7.1 gibi özellikler bunlarda yok işte. Ek olarak kabloları kısa oluyor genelde, yalıtımları düşük ve çevresel ses de veremiyorlar kulak içi olduklarından ötürü.

EW200 bundan daha güzeldi bence F/P olarak kesinlikle. Eğer yurt dışı fiyatına getirtebilirseniz çok iyi olur, ben 1200'e falan almıştım diye hatırlıyorum. Konforu, kulağa oturuş ve hissiyatı çok iyi. Ben sonrasında yurt dışından bulamadım, yurt içi fiyatı da aşağı yukarı red ile aynıydı red normalde 60 dolar falan EW200 40 dolar dedim ki yurt içi fiyatları neredeyse aynı ama gerçek fiyatları arasında 20 dolar var dedim red alayım. Ancak bana sorarsanız bütçe yetiyorsa EW300 bakabilirsiniz, onun için EW200'e göre daha dengeli deniyordu ve nozzle değiştirme olayı olduğundan size uygunu bulabilirsiniz.

EW300'e bütçe yetmiyor hocam. Ya bu kulaklıklardan birisini alıp yanına mikrofon alacağım (Havit gk52 düşünüyorum) ya da MCHOSE V9 Pro alacağım. IEM'ler hakkında herkesin illa ki olumsuz yorum yapması beni korkutuyor, kumar oynuyormuş gibi hissediyorum.

Ben öncesinde kz edx pro, kiwi ears cadenza da kullandım. kz'nin tizi çok geldi şarkıda bateriyi duyuyordum neredeyse tamamen. cadenza'da bass fazla geldi. ew200 tam ayarındaydı benim için bazı şarkılarda tizler yüksek kaçıyordu. red'de dengeli geldi ama biraz bass tarafı fazla. ew200'de bazı şarkılarda ritim tutardım elimle, bunda tutamıyorum. bu kulaklığı test ederken rap, nu metal hoşuma gitti.

Online oyunlarda sıkıntı yaşar mıyım onu bilemiyorum hocam. Kimisi red modelinde kimisi blue modelinde sorun yaşamış.

Ama en çok önerilen ew200 sanırım.

DAC alacak mısınız, eğer anakartınızın ses kartı iyi değilse kulaklıktan aldığınız verim de düşecektir. Ben telefona takıp hiçbir IEM ile müzik dinlediğimde keyif alamadım öyle diyeyim. Ama aslında bu şundan da kaynaklı Dap'tan dinleyince sonrasında telefondan dinleyince kötü geliyor öncesinde dap/dac kullanmadan dinlemeyen birine ses iyi gelebilir aradaki farkı bilemediğinden ötürü.
IEM'in beğenilmeme sebebi genel bir kitleye hitap etmiyor ürünleri, o yüzden iyice araştırıp almak lazım. Ek olarak dediğim konfor sorunları, ses sahnesi sorunları da yaşanabiliyor. Ses sanki kafanın içinde çalıyor gibi hissettiriyor bununda vermiş olduğu gariplik var. Bir de IEM kulaklık alırken genellikle sürücü sayısına takılmayın. 2, 3, 4 veya daha fazla sürücüye sahip olup daha iyi gözüken çok kulaklık var ama çoğu tek sürücülü kulaklıklardan bile kötü çünkü onun ayarını tutturması zor.

Online oyunlarda sıkıntı yaşar mıyım onu bilemiyorum hocam. Kimisi red modelinde kimisi blue modelinde sorun yaşamış.

Ama en çok önerilen EW200 sanırım.

Blue modeli pek beğenilmedi, red daha çok beğenildi ancak Red'de konfor açısından kötü dediğim gibi. Bir de kablosu cidden çok zayıf, marketlerde satılan kulaklıkların kablosu daha çok güven veriyor bana. Kablonun kulağın arkasına geçen kısmı da yerinde durmuyordu kulağıma tam oturmuyordu bu yüzden.

DAC almayı düşünmüyorum hocam.

Az önce yine forumdan birisine sordum, blue kullanırken CS'de hiç sorun yaşamıyormuş. Herkes farklı bir modeli beğeniyor, kendine uygun buluyor bir şekilde ama benim deneme şansım yok maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…