BarisKaraer
Kilopat
Merhaba saygıdeğer büyüklerim ve küçük kardeşlerim. Aranıza yeni katıldım ve daimi olarak takipte olabileceğim sıcak bir forum olduğunu düşünüyorum. 
Soruma gelince; Bende iki adet dizüstü bilgisayar var ve her ikisine de stabil bir şekilde mac os x (sürüm farketmez) kurmak istiyorum. Her iki bilgisayarımın da donanım listesini aşağıda sıralıyorum;
1-) Packard Bell EasyNote TS44-HR-405TK
2-) Samsung Ativbook NP550P5C-S05TR Intel Core i7 3630QM
Deneyimlerim;

Soruma gelince; Bende iki adet dizüstü bilgisayar var ve her ikisine de stabil bir şekilde mac os x (sürüm farketmez) kurmak istiyorum. Her iki bilgisayarımın da donanım listesini aşağıda sıralıyorum;
1-) Packard Bell EasyNote TS44-HR-405TK
- Işlemci Teknolojisi; Intel® Core i3 - 2350M - 2.3 GHz
- Ağ Bağdaştırıcısı; Atheros Wireless LAN Driver (HB95 / HB97)
- Hafıza (RAM) Kapasitesi; 3 GB
- Ses Bağdaştırıcı: Realtek High Definition Audio Denetleyicisi
- Disk Kapasitesi; 500 GB
- Hafıza (RAM) Tipi; DDR3
- Dahili Grafik Modeli; Intel HD3000
- VGA Chipset Modeli; NVIDIA G610M
- Maksimum Çözünürlük; 1376 x 768
- Ekran Kartı Tipi; Paylaşımsız Hafıza
2-) Samsung Ativbook NP550P5C-S05TR Intel Core i7 3630QM
- İşlemci:Intel Core i7 3630QM - 2.40 GHz
- IDE denetleyici Intel® 7 Series Chipset Family SATA AHCI
- Ağ Bağdaştırıcısı: Intel® Centrino® Advanced-N 6235 (ekstra Asus USB-N10 var)
- Ekran Çözünürlüğü: 1600 x 900
- Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GT 650M (2048 MB)
- Dahili Ekran Kartı: Intel® HD Graphics 4000 (2112 MB)
- Bellek(RAM): 8 GB DDR3
- Sabit Disk: 120GB SSD
- Optik Sürücü: BluRay
- Ses Bağdaştırıcı: Realtek High Definition Audio Denetleyicisi [8086-1E20]
Deneyimlerim;
- Samsung bilgisayarımda, yosemite kurdum fakat hem kurulumdan sonra boot etmeyi başaramadım, hem de hangi kext'lerin yüklenmesi gerektiğine dair bir fikir bulamadım. Multibeast son sürümünü kullandım fakat ses dışında hiç bir donanımı tanımadı. Özellikle USB'den boot ettiğimde, ekran accayip kasıyor ve ekranı 5MB olarak görüyor. Tam 10 gündür bu sorunu çözemedim. Mavericks'i denedim fakat onu da kurulumdan sonra hiç bir şekilde boot ettirip açamadım makinayı...
- Packard Bell bilgisayarımda ise; yosemite, mavericks, Mountain Lion, Lion ve Snow Leopard dahil hiç birini yüklemeye kalktığımda, kernel panic hatalarıyla karşılaşıyorum. bütün yöntemlerimde -v -x GraphicsEnabler=Yes/No gibi komutlar da girdim fakat başarılı olamadım...
Son düzenleyen: Moderatör: