TT ADSL internette 6 aydır kopma sorunları yaşanıyor

Ravends

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi günler;

TT kullanıyoum ve yaklaşık 5-6 aydır sürekli kopma ve bağlantı sorunları yaşıyorum. Sabahları internet 8-9 Mbps hız görürken bir süre sonra 3.5-5 arasına düşüyor onun dışında hızı geçtim özellikle CS2'de falan 120Ms'in altına neredeyse hiçbirzaman düşmüyor ve çoğunlukla +300-400 civarlarında, yani oyun bile oynatmıyor. Tüm sitelerden altyapı sorguladığım zaman altyapı yok görünüyor. TurkNet'e geçme fikriyle aradığımda operatör de adresten yine altyapı bulamadı ancak müşteri no ile 35Mbps'e ulaşabileceğimi söyledi ama TT'yi ilk bağlattığımzda hem kuruluma hem de sonraları arıza için gelen çalışan ise zaten buranım maksimum 10-12 civarında alabileceğini söylemişti.

Taahhüt 3 Mart 2026'da bitiyor, sizce ne yapmalıyım? Başka firmaya geçmek aklımda ancak hiçbir şey değişmeyecek diye düşünüyorum.

Zaten son haftalarda 5-6 kere aramamıza rağmen arıza kaydını bile zorla açtılar ve arızanız çözüldü diye mesaj attılar ama eve gelip de hiç kontrol falan da yapmadılar.

Tek çare ADSL2+'dan VDSL geçme başvurusu varsa onu düşünüyorum ancak ne kadar doğru olduğunu bilmesem de ChatGPT bu değerler ile santrale uzaklığın 800-1000M olduğunu söyleyerek VDSL'in performans kaybına yol açacağını söyledi. Bunun yerine bağlantıyı 8Mbps'e sabitlememi istedi.

Zaten bağlantı değerlerini ek olarak gönderdim, şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• IMG_1242.jpeg
    IMG_1242.jpeg
    74,3 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_1241.jpeg
    IMG_1241.jpeg
    67,5 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_1240.jpeg
    IMG_1240.jpeg
    83,7 KB · Görüntüleme: 7
O zaman büyük ihtimalle ben de VDSL'e geçersem çözülme ihtimali yok sanırım.

Büyük ihtimalle. Her yerde çok görmeye başladım gün içinde 2 dakikalık kesintileri. Genel bir altyapı çalışması falan mı var anlamadım. Benim modem kablolama vs. hepsi yeni. Benim tarafımda bir sıkıntı yok. Ona rağmen bu yaşanıyor.

O zaman büyük ihtimalle ben de vdsl’e geçersem çözülme ihtimali yok sanırım.
Bu hat zayıflaması ile VDSL zor. Yine de deneyin, belki kesinti olmaz.

Büyük ihtimalle. Her yerde çok görmeye başladım gün içinde 2 dakikalık kesintileri. Genel bir altyapı çalışması falan mı var anlamadım. Benim modem kablolama vs. hepsi yeni. Benim tarafımda bir sıkıntı yok. Ona rağmen bu yaşanıyor.
Ben fiber kullanıyorum, 2 dakika vs. geçin, hiç kopma olmuyor. Sizin hat ile ilgili bir sorun olabilir mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı