TT altyapısında VDSL'den fibere geçiş sürecim

Şimdiden hayırlı olsun hocam.

Masrafınız toplam ne kadar oldu hocam? Ayrıca paranın nereye gittiğini de söyleyebilir misiniz? (Kablo dahil)

Elektrikçi arkadaşta zaten OBK varmış. Adamlarla metresini 2.5 liradan anlaştık. Adam özellikle bizim için OBK almadı yani. Zaten elinde varmış ki birçok binaya da döşüyormuş.
Kolay gelsin, daha önce buraya da yazmıştım ekstra konular da açmıştım ben de dilekçemi sorgulamaya müdürlüğe gittiğimde OBK kabloyu kendiniz dairelere çekin aparman girişine kalanını sallayın işleminiz biraz daha hızlanır ihtimal artar dediler. Böyle olasılık var mıdır acaba? Ayrıca 3 daireleri bina sadece 1 daireye kablo çekilecek internette OBK kablonun 50 metresi 150 tl civarı, 50 metre fazla mı olur?

Aslında iç tesisatla işlemin hızlanmasının pek alakası yok da son dönemlerde sıkça buna benzer örnekler görüyorum. Mesela müdürlükteki adam diyor ki "Al şu OBK'yı, bütün dairelere çektirmezsen projeni çizmem"
Aslında projenin çizilip çizilmemesi iç tesisatla ilgili değil. İç tesisat sonradan da halledilir. Ama başka bir forumda benden daha bilgili olan bir arkadaşla konuştuğumda bana şu bilgileri aktarmıştı: Bu iç tesisat konusunda bu kadar diretmelerinin sebebi işi yokuşa sürmekmiş. O arkadaşın bana verdiği örneği doğrudan yazıyorum. Bir emekli sitesinde fiberle miberle pek ilgilenen/uğraşan olmaz. Ama o sitede oturan bir genç fiber isteyince TT oraya yaptığı yatırımın karşılığını alamayacağını bildiği için "bütün evlere iç tesisatı döşe" falan diyerek işi yokuşa sürüyormuş. Veya geneli yazlıkçıların oluşturduğu bir bölgeye fiber yatırımı yapmanın bir kârı yok. Çünkü o evler yılın sadece 2-3 ayı dolu, geri kalan 9-10 ay boş. Bu durumda oraya fiber çekmek firma için ölü yatırım gibi bir şey. Orada daimi oturan birisi fiber isteyince de "herkesi ikna et" gibisinden bahaneler üretilebiliyormuş.

Şimdi sizin durumunuza gelecek olursak hocam. OBK döşetmenizin işlemleri hızlandıracağını sanmıyorum. Ama adamın söylediğini yapabiliyorsanız yapın tabii ki. Bu arada "sizin muhattap olduğunuz adam da kesinlikle işi yokuşa sürüyor" demiyorum, yanlış anlaşılmasın. Ben sadece bu tarz bahanelerin gerekçelerini anlattım. Belki size bunu söyleyen adam başka bir amaçla söylemiştir, bilemem. Kimseye çamur atmıyorum.
OBK'yı TT'den ücretsiz alabiliyor olmanız lazım. Gidip iç tesisatı döşeteceğinizi ve OBK talep ettiğinizi belirtin. Muhtemelen verirler. Vermezlerse de birkaç farklı elektrikçiyle görüşün, elinde OBK olan bir elektrikçi vardır. O da yoksa artık dediğiniz gibi internetten satın alırsınız.

Sadece 1 daire için 50 metre fazla gelebilir. Daha kısa satılıyorsa onlara bakın. Ama bence döşetmişken bütün dairelerle anlaşıp hepsine birden döşetin gitsin, daire sahipleri ileride uğraşmazlar, en baştan temiz iş olur. Masrafı da bölüşürsünüz. Tabii komşular bunu kabul eder mi etmez mi bilemem. Onlarla konuşup fikirlerini alırsınız.

Oyalıyor olabilirler bence de ama her şansımı denemek istiyorum açıkçası. Müstakil bina 2 daire 1 interneti ortak kullanacak zaten o yüzden tek daire olarak düşünmüştüm. Müdürlükteki adam bana neler yapmam gerektiğini oradan kısa bir OBK bulup anlatmıştı. Tekrar gidip sorayım kablo verebiliyorlar mı diye. Tekrardan teşekkürler.

Rica ederim.

Bende halen bekliyorum. net süre vermiyoruz dedi anlaşılan ben bir müddet daha unutayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…