Konudaki ilk mesajımda bütün sorularınızın cevabı mevcut ama madem sordunuz buraya da yazmış olayım:
1) 4 katlı bir apartman.
2) Her katta ikişer daire var, bir tane de bodrum kata daire yerleştirilmiş. Yani toplamda 9 daire mevcut.
3) Hayır müstakil değil dediğim gibi apartman.
Kime yazdığınızı anlayamadım ama konu sahibi olduğum için ben üzerime alınıyorum. Konuyu açalı 1.5 yıldan fazla oldu bu arada. Bu süreçte hiçbir zaman hız kaybı yaşamadım. Zaten fiber altyapıda olağanüstü bir durum olmadıkça hız kaybı kolay kolay yaşanmaz. xDSL olsa neyse. xDSL'de abone sayısı arttıkça potansiyel ve gerçek hız düşer ama adı üstünde fiber altyapı.
Az önce yaptığım hız testi sonucunu paylaşıyorum: (Kayseri'deyim ama server olarak Aksaray'ı seçmiş.)
Bu arada hocam sizin özelinizde bütün forum ahalisine seslenmek istiyorum buradan: Arkadaşlar lütfen, rica ediyorum, istirham ediyorum konuları/mesajları okuyun. Neticede burası bir forum öyle değil mi? Forumda ne yaparız? Yazarız. Peki o yazıları neden yazarız? Okunması için doğru muyum?
Öyleyse lütfen okuyun. Dikkatli okuyun. Mesajların tarihlerine dikkat ederek okuyun. Hangi mesaj ne zaman yazılmış bunları göz önünde bulundurarak okuyun. Yani kısaca okuyun!
Biri gelir zaten ilk mesajda bulunan bilgileri sorar. Diğeri gelir sanki konuyu dün açmışım gibi "1-2 hafta sonra da aynı hızları görürseniz iyi" bilmem ne der. Abi şaka mısınız gözünüzü seveyim ya.
Birkaç hafta önce de "şimdiden hayırlı olsun" diyen bir arkadaş vardı. Hocam dedim konuyu 1.5 yıl önce açtım? Ha pardon dedi tarihe bakmadım.
Bu forumdaki okumama sendromu ile alakalı bir konu açmıştım zamanında. Onu da okumazsınız ama linkini paylaşayım yine de: Forumdaki okumama sendromu
Konudaki ilk mesajımda bütün sorularınızın cevabı mevcut ama madem sordunuz buraya da yazmış olayım:
1) 4 katlı bir apartman.
2) her katta ikişer daire var, bir tane de bodrum kata daire yerleştirilmiş. Yani toplamda 9 daire mevcut.
3) hayır müstakil değil dediğim gibi apartman.
Cevap için teşekkür ederim bizim ev müstakil, sistemde 5 ama normalde 4 katlı VDSL de bazen boş port oluyor bazen olmuyor çok araştırdım ama kendi cebimden ödemek dışında fiber çektiremiyormuşum sanırım, kiracılar da bu durumdan rahatsız 20M karşımda AVM de fiber internet var bende yok ne yapmalıyım bilmiyorum.
Cevap için teşekkür ederim bizim ev müstakil, sistemde 5 ama normalde 4 katlı VDSL de bazen boş port oluyor bazen olmuyor çok araştırdım ama kendi cebimden ödemek dışında fiber çektiremiyormuşum sanırım, kiracılar da bu durumdan rahatsız 20M karşımda AVM de fiber internet var bende yok ne yapmalıyım bilmiyorum.
Özel proje kapsamında cebinizden ödeme yapmanız gerekir evet. Ama müstakil evlere illa özel proje çizilecek diye bir kural yok. Forumda müstakil evine fiber çektiren arkadaşlar da vardı yanlış hatırlamıyorsam. Siz yine dilekçenizi hazırlayıp planlama birimine teslim edebilirsiniz bunun önünde bir engel yok neticede.
Özel proje kapsamında cebinizden ödeme yapmanız gerekir evet. Ama müstakil evlere illa özel proje çizilecek diye bir kural yok. Forumda müstakil evine fiber çektiren arkadaşlar da vardı yanlış hatırlamıyorsam. Siz yine dilekçenizi hazırlayıp planlama birimine teslim edebilirsiniz bunun önünde bir engel yok neticede.
Hocam bir dilekçe örneği alabilir miyim sizden attığınız resimde hiçbir şey anlaşılmıyor da bir de her kiracıya ayrı ayrı mı yazdırayım yoksa ben ev sahibi olarak kendim yazıp kiracılara imza mı attırayım.
Hocam bir dilekçe örneği alabilir miyim sizden attığınız resimde hiçbir şey anlaşılmıyor da bir de her kiracıya ayrı ayrı mı yazdırayım yoksa ben ev sahibi olarak kendim yazıp kiracılara imza mı attırayım.
Dilekçe örneği ektedir. Kiracılara ayrı ayrı yazdırmanıza gerek yok. Siz ev sahibi olarak bir tane dilekçe hazırlayın, sonra da kiracılardan imza alın. Ben bu şekilde yaptım. Dilekçeyi kendim yazdım ve kendimi vekil tayin ettim. Bina sakinlerinden de (hepsinden değil) imza aldım.
Dilekçe örneği ektedir. Kiracılara ayrı ayrı yazdırmanıza gerek yok. Siz ev sahibi olarak bir tane dilekçe hazırlayın, sonra da kiracılardan imza alın. Ben bu şekilde yaptım. Dilekçeyi kendim yazdım ve kendimi vekil tayin ettim. Bina sakinlerinden de (hepsinden değil) imza aldım.