TT altyapısında VDSL'den fibere geçiş sürecim

Kime yazdığınızı anlayamadım ama konu sahibi olduğum için ben üzerime alınıyorum. Konuyu açalı 1.5 yıldan fazla oldu bu arada. Bu süreçte hiçbir zaman hız kaybı yaşamadım. Zaten fiber altyapıda olağanüstü bir durum olmadıkça hız kaybı kolay kolay yaşanmaz. xDSL olsa neyse. XDSL'de abone sayısı arttıkça potansiyel ve gerçek hız düşer ama adı üstünde fiber altyapı.
Az önce yaptığım hız testi sonucunu paylaşıyorum: (Kayseri'deyim ama server olarak Aksaray'ı seçmiş.)

Eki Görüntüle 1818940

Bu arada hocam sizin özelinizde bütün forum ahalisine seslenmek istiyorum buradan: Arkadaşlar lütfen, rica ediyorum, istirham ediyorum konuları/mesajları okuyun. Neticede burası bir forum öyle değil mi? Forumda ne yaparız? Yazarız. Peki o yazıları neden yazarız? Okunması için doğru muyum?
Öyleyse lütfen okuyun. Dikkatli okuyun. Mesajların tarihlerine dikkat ederek okuyun. Hangi mesaj ne zaman yazılmış bunları göz önünde bulundurarak okuyun. Yani kısaca okuyun!

Biri gelir zaten ilk mesajda bulunan bilgileri sorar. Diğeri gelir sanki konuyu dün açmışım gibi "1-2 hafta sonra da aynı hızları görürseniz iyi" bilmem ne der. Abi şaka mısınız gözünüzü seveyim ya.
Birkaç hafta önce de "şimdiden hayırlı olsun" diyen bir arkadaş vardı. Hocam dedim konuyu 1.5 yıl önce açtım? Ha pardon dedi tarihe bakmadım. 🤦‍♂️
Bu forumdaki okumama sendromu ile alakalı bir konu açmıştım zamanında. Onu da okumazsınız ama linkini paylaşayım yine de: Forumdaki okumama sendromu

Hocam neden bu kadar taktınız ki 1.5 yıl sonra yazanlara cevap vermek zorunda değilsiniz. Sallayın gitsin yani benim yorumumu da görmemiş olun.

Elinize sağlık benim gibi bu işlere yeni girişeceklere yol gösterici bir yazı olmuş. Siz bunca işi 78 günde halletmşsiniz bizim en azından kablo çekili sadece OFDK gelmesi gerekiyor. Bunun için kaç imza toplamam gerekli? Binamız 12 daire hepsinden imza alabilir miyim bilmiyorum.

Elinize sağlık benim gibi bu işlere yeni girişeceklere yol gösterici bir yazı olmuş. Siz bunca işi 78 günde halletmşsiniz bizim en azından kablo çekili sadece OFDK gelmesi gerekiyor. Bunun için kaç imza toplamam gerekli? Binamız 12 daire hepsinden imza alabilir miyim bilmiyorum.
Kablo çekili dediğiniz ana hat kablosu mu hocam? Eğer ana hat kablosu binanıza çekildiyse imza toplamanıza gerek yok. Bir süre sonra kutu da yerleştirilecektir. Kutuyu yerleştirmeye farklı bir ekip geliyor.
Bölgede yoğunluk varsa biraz gecikebilirler. Ama dediğim gibi ana hat kablosu çekildiyse imza toplamanıza gerek yok. Biraz beklemeniz lazım sadece.

Kablo çekili dediğiniz ana hat kablosu mu hocam? Eğer ana hat kablosu binanıza çekildiyse imza toplamanıza gerek yok. Bir süre sonra kutu da yerleştirilecektir. Kutuyu yerleştirmeye farklı bir ekip geliyor.
Bölgede yoğunluk varsa biraz gecikebilirler. Ama dediğim gibi ana hat kablosu çekildiyse imza toplamanıza gerek yok. Biraz beklemeniz lazım sadece.

Hocam sokaklarda kazı çalışması yapıldı turuncu bir kablo döşendi binaya delik açılıp o kabloyu sokmuşlar bodrumda gördüm. Kutu konusunda tek yapmam gereken beklemek mi? Süreci hızlandırmak için bir şey yapabilir miyim?

Hocam sokaklarda kazı çalışması yapıldı turuncu bir kablo döşendi binaya delik açılıp o kabloyu sokmuşlar bodrumda gördüm. Kutu konusunda tek yapmam gereken beklemek mi? Süreci hızlandırmak için bir şey yapabilir miyim?
Turuncu kablo ana hat kablosu. Benim de ilk mesajımda görselleri mevcut.
Şu aşamada dediğiniz gibi yapmanız gereken tek şey beklemek. Süreci hızlandıramayız maalesef. Her şey bölgedeki çalışma takvimine göre ilerliyor. İmza da toplasak, BTK'ya da yazsak bir fayda etmez. Zaten çok süreceğini sanmıyorum. Tahminen 1 ay içerisinde falan kutu da gelmiş olur.

Turuncu kablo ana hat kablosu. Benim de ilk mesajımda görselleri mevcut.
Şu aşamada dediğiniz gibi yapmanız gereken tek şey beklemek. Süreci hızlandıramayız maalesef. Her şey bölgedeki çalışma takvimine göre ilerliyor. İmza da toplasak, BTK'ya da yazsak bir fayda etmez. Zaten çok süreceğini sanmıyorum. Tahminen 1 ay içerisinde falan kutu da gelmiş olur.

Hocam ben meraktan gidip TT müdürlüğüne sordum. Binadaki 12 daireden en az 3-4 daire abone olursa süreç hızlanır gibi bir şeyler dedi. Bu doğru mu yoksa sırf abone olalım diye mi yaptılar?

Hocam ben meraktan gidip TT müdürlüğüne sordum. Binadaki 12 daireden en az 3-4 daire abone olursa süreç hızlanır gibi bir şeyler dedi. Bu doğru mu yoksa sırf abone olalım diye mi yaptılar?
Sırf abone olun diye yapıyorlar. Şimdi konu biraz uzayacak ama başımdan geçeni anlatayım da meseleyi iyice anlayın:
Taşeron ekip binaya kabloyu çekmeye geldiği gün adresi teyit etmek için müdürlükten beni aradılar. Sokak isimleri uyuşuyordu ama bina numarası uyuşmamıştı. Telefondaki adam sistemden tam adresi görmek için benden müşteri numaramı istedi. Millenicom müşterisi olduğumu söyleyince "ama sen fibere geçemeyebilirsin ha" diyerek aklınca tehdit etti. O an he hı diyerek geçiştirdim. Meselelere hakim olmasam beni kandıracak ve TT müşterisi yapacak. Sonrası malum. Fiber altyapı aktifleştikten 3 gün sonra fiber altyapıya geçtim ve 1.5 yıldan uzun süredir Türk Telekom'un fiber altyapısında Millenicom kullanıyorum.
Size en az 3-4 dairenin abone olması gerektiğini söyleyenler de aynı amacı güdüyor. Kendi firmalarına müşteri çekmek için yalan söylüyorlar. Hadi satış temsilcisi falan olsa neyse. (Yalan söylemeyi asla tasvip etmiyorum bu arada.) Onlar müşteri başına prim mrim alıyorlardır da müdürlükteki memura noluyor acaba? Sen bir memursun maaşın belli zaten. Kendi firmana müşteri kazandırınca amirine gidip zam mı isteyeceksin?
Dolayısıyla bu kutu yerleştirilme işi ile öyle aboneliğin falan alakası yok. Sırası gelince kutu da yerleştirilecek aktivasyon da sağlanacak.

Sırf abone olun diye yapıyorlar. Şimdi konu biraz uzayacak ama başımdan geçeni anlatayım da meseleyi iyice anlayın:
Taşeron ekip binaya kabloyu çekmeye geldiği gün adresi teyit etmek için müdürlükten beni aradılar. Sokak isimleri uyuşuyordu ama bina numarası uyuşmamıştı. Telefondaki adam sistemden tam adresi görmek için benden müşteri numaramı istedi. Millenicom müşterisi olduğumu söyleyince "ama sen fibere geçemeyebilirsin ha" diyerek aklınca tehdit etti. O an he hı diyerek geçiştirdim. Meselelere hakim olmasam beni kandıracak ve TT müşterisi yapacak. Sonrası malum. Fiber altyapı aktifleştikten 3 gün sonra fiber altyapıya geçtim ve 1.5 yıldan uzun süredir Türk Telekom'un fiber altyapısında Millenicom kullanıyorum.
Size en az 3-4 dairenin abone olması gerektiğini söyleyenler de aynı amacı güdüyor. Kendi firmalarına müşteri çekmek için yalan söylüyorlar. Hadi satış temsilcisi falan olsa neyse. (Yalan söylemeyi asla tasvip etmiyorum bu arada.) Onlar müşteri başına prim mrim alıyorlardır da müdürlükteki memura ne oluyor acaba? Sen bir memursun maaşın belli zaten. Kendi firmana müşteri kazandırınca amirine gidip zam mı isteyeceksin?
Dolayısıyla bu kutu yerleştirilme işi ile öyle aboneliğin falan alakası yok. Sırası gelince kutu da yerleştirilecek aktivasyon da sağlanacak.

Cevap için teşekkür ederim hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı