TT altyapısında VDSL'den fibere geçiş sürecim

Anladım hocam o zaman bizim başvuru yapmamız saçma olur.Fiber dolap gelmesi lazım demekki
Hayır hocam saçma olmaz, duruma göre T7 kabinden de FTTH kurulabiliyor. Zaten bizim burada OFSD yokken de birtakım binalarda FTTH vardı. Daha sonra sokaklarda OFSD görmeye başladım. Demek ki kapasite yeterli gelmedi ve OFSD yerleştirilmeye başladı.
Başvurmak istiyorsanız başvurun, durumunuza engel teşkil eden bir şey yok.
 
Hocam sizin orada daha önce plan yapmışlar demek ki sizin demenizle bir tık daha hızlandırmışlar. Ben arnavutköyde oturuyorum havalimanı tarafında adamakıllı merkezde bile fiber yokken ben başvuru yaptım cimer BTK ümit önal Yusuf kıraç müdürlük vs 8 ayımı aldı getirtmem.
 
"Adamakıllı merkezde bile fiber yokken" derken ne demek istediğinizi tam anlayamadım hocam. "Bölgede fiber yoktu, uğraşlarımla getirdim" mi demek istediniz?

Dediğiniz buysa bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek isterim: ben bölgeme fiber getirtmedim, binama çektirttim. Benim bölgemde fiber altyapı zaten vardı. Sokağımdaki 7 binanın beşinde FTTH mevcuttu. Üst sokakta 3 yeni bina yapıldı, onlara da çekilmişti. Alt sokaktaki 2 yeni binaya, çevre sokaklardaki birçok yeni binaya fiber çekilmişti. (Tabii yeni yapılmış binalara öncelik veriyorlar, orası ayrı mesele)
Yani bölgemde FTTH kullanan birçok bina vardı. Bu durum, ilçenin merkezî bir konumunda bulunmamın da bir avantajı tabii. Dolayısıyla bizim burada daha önceden yapılacak bir proje yok ki. VDSL bulunan binama da durduk yere bir proje hazırladıklarını düşünmüyorum zira bölgemde bir fiber dönüşüm söz konusu değil.
Dostlar bugün başka bir forumdaki bir arkadaş için fiber hattımla ilgili genel bir video çektim. İlk mesajı editleme imkanım olsaydı oraya yazardım ama maalesef yeni bir mesaj olarak yazmak zorundayım. Gönül isterdi ki konuya tıklayanlar ilk sayfada videoyu görsünler ama neyse şartlar belli, bu mesaja kadar gelenler izleyecek artık.
Video burada: 281.35 MB file on MEGA

Videoda o arkadaşa seslendiğimden dolayı bazı kısımlara anlam veremeyebilirsiniz. (Mesela elektrik kabinlerini gösterdiğim kısım)

Ağzımda maskeyle konuştuğum için nefes nefese kaldım ve kulaklığın mikrofonu hışırtıya sebep oldu. Video çekmekten, kurgudan, montajdan anlamadığım için görsel şölen sunamıyorum maalesef. Videoda da dediğim gibi nicel anlamda hiçbir şey vadetmiyorum, sadece fiber hattımı özetlemek istedim.

Sağlıcakla!
Hay aksi yeni bir mesaj yazmayı da beceremedim. Sanki önceki arkadaşın mesajına verdiğim yanıtın devamı gibi olmuş. Oysa o yanıtı 4 Ocak 2022 tarihinde yazmıştım. Çektiğim videoyla ilgili olan kısım ise şu an alıntıladığım kısımdır. 15 Ocak 2022 saat: 23.50
Şimdi saat 00.00'ı geçtiği için 16 Ocak olarak görünecek.
 
Son düzenleme:
Evlere kılcal kabloyu elektrikçi çağırarak yaptırmışsın ya. Ne kadar bir ücret aldılar senden? Kablo paraları dahil
 
Evlere kılcal kabloyu elektrikçi çağırarak yaptırmışsın ya. Ne kadar bir ücret aldılar senden? Kablo paraları dahil
Metresini 2.5 liradan çektiler hocam. 9 dairenin hepsi tamamlandığında 1170 lira tuttu. Pazarlıkla 20 lira kırdık, 1150 lira aldı. 9 daireye bölünce 127.7 lira ediyor ama düz hesap herkesten 128 lira toplandı. Yani daire başı 128 lira ödendi.
 
Fiber kablodan mı bahsediyoruz? O kadar ucuz oluyor mu ya?
 
Fiber kablodan mı bahsediyoruz? O kadar ucuz oluyor mu ya?
Evet fiber kablo. Aslında TT'den ücretsiz temin edilebilir ama bizim anlaştığımız elektrikçide zaten varmış. Biz de hiç TT ile muhattap olmadan direkt adamlara çektirdik. TT'den alsaydım daha ucuza gelirdi muhtemelen.
 
Çok iyiymiş ya. Şuan benim için de süreç olumlu ilerliyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…