TT altyapısında VDSL'den fibere geçiş sürecim

Kardeşim dilekçeyi kağıt haliyle mi verdin yoksa zarfa falan mı koydun

Ya benim şüphem binaya geldikten sonra dairelere getirirler mi diye
Tabii bunu bilemeyiz ama sonradan başvuruyla fiber çektikleri binalarda genelde daire içine kadar getirmiyorlar. Yeni binalara sıfırdan altyapı kurarken daire içine kadar hallediyorlar genelde. Bakın yine genelde dedim çünkü her bölgenin işleyişi, ekibin çalışma anlayışı farklı.
Sizde de daire içine kadar getirmezlerse TT'den ücretsiz OBK (iç tesisat fiber kablosu) temin edip bir elektrikçiye çektirebilirsiniz. Bina sakinleri buna karşı çıkarsa çektirmezsiniz, abonelik başvurusu yaptığınızda kuruluma gelen ekip OBK'yı da çeker. Bazen kurulum ekibi de "iç tesisat hazır değilmiş, onu halledin biz sonra kurulum yapalım" diyebilir. Bu durumda kendiniz çektirmek zorunda kalırsınız. Elektrikçi de tek bir daire için zorluk çıkaracaktır ama yapacak bir şey yok. Rica minnet çektirirsiniz artık.
Gerçi şimdilik bunları konuşmak için çok erken. Hele bir projeniz çizilsin, onaylansın, çalışmalara başlansın da ondan sonra düşünürsünüz.

Ya benim şüphem binaya geldikten sonra dairelere getirirler mi diye
Bende dilekçe verdim 1 ay oldu işte onay bekliyorum proje için. Bana da bina girişine getiririz gerisini siz bina sakinleri halleder dedi TT. Ben tek kablo olunca kendime binamızdaki sol fiber hattının içinden geçirtip daireme kadar bu hattan ulaştırtırım elektrikçiye eğer tek ben bağlatıcak olursam. Bina sakinleri genel olarak isteyene kadar ben böyle TT fiber kullanırım diyorum ne bileyim artık. Tabi önce inşallah proje onayı çıkar Ankaradan, şu an ne yapmalıyım bilmiyorum, o yüzden bekliyorum.

ümit önalın veya yusuf kıraçın mail adresleri var mı sende? varsa özelden atar mısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…