TT altyapısında VDSL'den fibere geçiş sürecim

Arkadaşlar merhaba, Türk telekom'un daireye kadar çektiği bu kablolar fiber kablo değil mi? Kablonun turuncu veya beyaz olması bir şeyi değiştirmiyodur umarım. Ve FTTH değil mi?

Dosya Ekleri

• 42528736-da36-464d-93f2-336079c96bb0.jpg
    42528736-da36-464d-93f2-336079c96bb0.jpg
    155,1 KB · Görüntüleme: 57
  • 9c309bf0-6ab6-4913-b9a0-57993535de42.jpg
    9c309bf0-6ab6-4913-b9a0-57993535de42.jpg
    173,9 KB · Görüntüleme: 62
Arkadaşlar merhaba, Türk telekom'un daireye kadar çektiği bu kablolar fiber kablo değil mi? Kablonun turuncu veya beyaz olması bir şeyi değiştirmiyodur umarım. Ve FTTH değil mi?
Merhaba hocam,
İlk fotoğraftaki kalın beyaz kabloyu tam anlayamadım ama TV kablosuna benzettim. RG6 kablo olarak geçer. Buradan inceleyebilirsiniz: https://www.hepsiburada.com/botech-rg6-u-4k-canak-anten-30-metre-kablo-pm-HB00000H6DYP

Kablonun üzerini bir inceleyebilir misiniz? Bir şeyler yazdığını görüyorum ama fotoğrafta tam okunmuyor. Belki marka-model gibi bir şeyler yazıyordur. Ne yazdığını tespit edip bizimle paylaşırsanız daha net konuşabiliriz.

Screenshot_5.png

İkinci fotoğraftaki alt tarafta sarılmış halde duran ince beyaz kablolar (aşağıdaki fotoğrafta kırmızı ile işaretlediğim) ise OBK dediğimiz fiber kablolardır. Bunlar FTTH altyapıda iç tesisatta kullanılırlar. Bu konunun ilk mesajında var ya hani sarı ince kablolar, hah işte onların beyaz versiyonu. Sadece rengi değişik onun haricinde işlevleri aynı.
Zaten üzerindeki yazıları okursanız bir yerde OBK yazdığını göreceksiniz.

Screenshot_4.png

Merhaba hocam,
İlk fotoğraftaki kalın beyaz kabloyu tam anlayamadım ama TV kablosuna benzettim. RG6 kablo olarak geçer. Buradan inceleyebilirsiniz: https://www.hepsiburada.com/botech-rg6-u-4k-canak-anten-30-metre-kablo-pm-HB00000H6DYP

Kablonun üzerini bir inceleyebilir misiniz? Bir şeyler yazdığını görüyorum ama fotoğrafta tam okunmuyor. Belki marka-model gibi bir şeyler yazıyordur. Ne yazdığını tespit edip bizimle paylaşırsanız daha net konuşabiliriz.

İkinci fotoğraftaki alt tarafta sarılmış halde duran ince beyaz kablolar (aşağıdaki fotoğrafta kırmızı ile işaretlediğim) ise OBK dediğimiz fiber kablolardır. Bunlar FTTH altyapıda iç tesisatta kullanılırlar. Bu konunun ilk mesajında var ya hani sarı ince kablolar, hah işte onların beyaz versiyonu. Sadece rengi değişik onun haricinde işlevleri aynı.
Zaten üzerindeki yazıları okursanız bir yerde OBK yazdığını göreceksiniz.

Hocam o evin içine çekilen sorduğunuz kabloya baktım sarılı olduğu için açmak istemedim bir şey olur diye ama Türk Telekomünikasyon yazdığını görebildim biraz kurcalayınca.

Hocam o evin içine çekilen sorduğunuz kabloya baktım sarılı olduğu için açmak istemedim bir şey olur diye ama Türk Telekomünikasyon yazdığını görebildim biraz kurcalayınca.
Hafiften açabilirsiniz hocam bir şey olmaz. Üzerinde Türk Telekomünikasyon yazan böyle kalın bir beyaz kablo görmemiştim daha önce. Peki bulabilirseniz uç kısmının fotoğrafını atabilir misiniz? Dediğim gibi RG6 kabloya benzettim ama tam çözemedim.

Şöyle bir şeye benziyor mu ucu?
9779501137970.jpg

Hafiften açabilirsiniz hocam bir şey olmaz. Üzerinde Türk Telekomünikasyon yazan böyle kalın bir beyaz kablo görmemiştim daha önce. Peki bulabilirseniz uç kısmının fotoğrafını atabilir misiniz? Dediğim gibi RG6 kabloya benzettim ama tam çözemedim.

Şöyle bir şeye benziyor mu ucu?
Kalın değil, ince. Yakından çektiği için öyle görünüyor. Klasik T.T, OBK. (SAMM G657-2A.)

Kalın değil, ince. Yakından çektiği için öyle görünüyor. Klasik T.T, OBK. (SAMM G657-2A.)
Evet doğrudur, ikinci fotoğraftaki kalın kablo ile karıştırmışım pardon. Onun dairedeki devamı sandım bir an.

@Serkovic hocam dairenizdeki kablo da OBK yani, problem yok.

Son düzenleme:
İstediğiniz sağlayıcıya başvuru yapabilirsiniz hocam bunun bir kuralı yok aslında.
Kuralı yok da T.Telekom bir alem, sOL daha da başka bir alem (altyapı getirmek konusundan bahsediyorum; hizmet kalitesi falan ayrı konu!). Esasen bu 2 ISS'ın sahadaki topoğrafyaları da farklı farklı. T.Telekom istese 150-200 mt. öteden yeni ve böyle müstakil bir abone adayına FTTH getirebilir (teknik olarak) ama SOL'dan şüpheliyim. 😵‍💫

Tekrardan selamlar. Son dönemde köyde olduğum için burayı tamamen unutmuşum.

Az önce Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin "İstek Şikayet" hattı üzerinden talebimi ilettim ve cevaplarını bekliyorum. Geri dönüş olunca sizi tekrardan rahatsız ederim😊.
8 gün aradan sonra tekrar selamlar.

SBB "İstek Şikayet" bölümünden isteğimi dilettim ve fotoğraftaki dönüşü aldım ancak bana geri dönen kimse olmadı maalesef.

Acaba müdürlüğe arkadaşlarım ile gitsem ve aynı mahallede oturuyor gibi fiber formu doldursam bir sıkıntı çıkar mı? Çünkü bu iş gerçekten çok canımı sıkmaya başladı. Düşünün merkezi bir yerde oturuyorsunuz, 30 adım ileride bir devlet hastanesi var ama altyapı güncellenmiyor, yeni abonelik açtıramıyorsunuz. Gerçekten şaka gibi.

Screenshot_1.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı