TT altyapısında VDSL'den fibere geçiş sürecim

Bende halen bekliyorum. 😁 net süre vermiyoruz dedi anlaşılan ben bir müddet daha unutayım. :D
Net süre verilmez hocam zaten. Verenlere de itibar etmeyin. Hangi işlemin ne zaman biteceği bilinmez. Projeniz onaylandıysa illa ki gelir, rahat olun. Sabırla beklemeye devam. :D

Benim macerada mutlu sona son bir adım kaldı. Site yöneticimiz Superonline'ın her iki binaya da fiber kabloların çekildiğini ve kutuların monte edildiğini bildirdi. Bilgi gelir gelmez ışık hızıyla Superonline'ı aradım ancak satışa açılmadığını, son aşama olan belediyeden bağlantı için onay beklediklerini ve bu onayın da 2-3 hafta sürebildiğini söylediler. VDLS'in Allah belasını versin, bu belediyenin hangi birimi bakıyordur bilen var mı? Arayıp biraz baskı kurayım da ne onayı verilecekse versinler artık.

Benim macerada mutlu sona son bir adım kaldı. Site yöneticimiz Superonline'ın her iki binaya da fiber kabloların çekildiğini ve kutuların monte edildiğini bildirdi. Bilgi gelir gelmez ışık hızıyla Superonline'ı aradım ancak satışa açılmadığını, son aşama olan belediyeden bağlantı için onay beklediklerini ve bu onayın da 2-3 hafta sürebildiğini söylediler. VDLS'in Allah belasını versin, bu belediyenin hangi birimi bakıyordur bilen var mı? Arayıp biraz baskı kurayım da ne onayı verilecekse versinler artık.
Hocam valla araştırdım ama belediyenim hangi biriminin internet ile ilgilendiğini bulamadım. Ama görüşecekseniz bence Fen İşleri ile görüşmelisiniz. Çünkü altyapı (sadece internet altyapısı değil genel anlamda su, elektrik, doğal gaz vs.) meselesiyle bu birim ilgileniyor diye biliyorum.
Öte yandan aklıma şöyle de bir şey geldi: şimdi size zaten kablolar çekilmiş yani fiziki anlamda her şey tamam. Sadece belediye onayı kalmış ki bu onay anladığım kadarıyla bürokratik bir onay. Yani mesela kazı izni, kablo çekme vs. gibi bir durum olsaydı Fen İşleri tamam da onlar zaten bitmiş. Bu durumda söz konusu onay resmi bir prosedür. Hal böyleyken Fen İşleri değil de Bilgi İşlem veya Yazı İşleri Müdürlüğü daha uygun gibime geliyor. Zaten ne konuşursak konuşalım bir vatandaş olarak süreci hızlandıramayız. O onay ne zaman gelecekse o zaman gelir, bunu öne çekemeyiz.

Belediyeyi aradım da, herkes birbirine yönlendiriyor kimse konuyla ilgili bilgiye sahip değil. Belki de Superonline bana yanlış bir bilgi verdi. Neyse, en azından kutu geldi, aktif hale getirmedikleri süre boyunca zararına iş yapmış olurlar o yüzden en kısa sürede aktif hale getirmek Superonline'ın da yararınadır diye düşünüyorum. İş dönüşünde de gidip kutuyu inceledim, aşağıdaki görselde bulunan sistemin aynısı vardı. Sanırım FTTH olarak geçiyor.

Belediyeyi aradım da, herkes birbirine yönlendiriyor kimse konuyla ilgili bilgiye sahip değil. Belki de Superonline bana yanlış bir bilgi verdi. Neyse, en azından kutu geldi, aktif hale getirmedikleri süre boyunca zararına iş yapmış olurlar o yüzden en kısa sürede aktif hale getirmek Superonline'ın da yararınadır diye düşünüyorum. İş dönüşünde de gidip kutuyu inceledim, aşağıdaki görselde bulunan sistemin aynısı vardı. Sanırım FTTH olarak geçiyor.

Aynen FTTH altyapılarda kullanılan kutu. Hayırlı olsun.

Acaba bende dilekçe versem mi yakınımdaki Aktaş ve Sümer Mahallelerinde kazı çalışması var var henüz bizim mahallede bi hareket yok BOLU MERKEZ Mahalle Karaçayır iki komuşum TTNET abonesi ben TürkNet abonesiyim

Acaba sadece benim oturduğum sitede yanımda bulunan komşulardan imza toplamam yeterli mi yoksa yan girişteki komşulardan da imza toplamam gerekir mi ?
Yan giriş derken ne demek istediğinizi anlayamadım hocam. Binadakilerden imza toplayın. Sitede oturuyorsanız site sakinlerinden imza toplayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı