TT altyapısında VDSL'den fibere geçiş sürecim

@Dejuf hocam merhaba :D
Ananemlerin evine fiber gelmiş geçen ay :ROFL: yerde ararken gökte bulduk. Artık darısı bize.
Obkları falan çekmişler yaklaşık 2 ay önce. Telefonumu şarja takıyordum prize bir baktım ucu açık ince kablo sarkıyor.
Her neyse o heyecanla aşağı bakayım dedim şu kutuyu takmışlar.

1692791499968.png

Tüm dairelerin obkları falanda çekmişler sarkıtmışlar aşağı gördüğünüz gibi.

Sormak istediğim şey şu ki altyapı sorgulamada hala VDSL 80 Mbit gözüküyor.
Ve obkları bağlamamışlar aşağıdaki kutuya bu süreç ne kadar sürer. Beklemek dışında arasak falan hızlanır mı?

@Dejuf hocam merhaba :D
Ananemlerin evine fiber gelmiş geçen ay :ROFL: yerde ararken gökte bulduk. Artık darısı bize.
Obkları falan çekmişler yaklaşık 2 ay önce. Telefonumu şarja takıyordum prize bir baktım ucu açık ince kablo sarkıyor.
Her neyse o heyecanla aşağı bakayım dedim şu kutuyu takmışlar.

Eki Görüntüle 1913990

Tüm dairelerin obkları falanda çekmişler sarkıtmışlar aşağı gördüğünüz gibi.

Sormak istediğim şey şu ki altyapı sorgulamada hala VDSL 80 Mbit gözüküyor.
Ve obkları bağlamamışlar aşağıdaki kutuya bu süreç ne kadar sürer. Beklemek dışında arasak falan hızlanır mı?
Anneanneniz için hayırlı olsun, dediğiniz gibi darısı başınıza hocam. 😅

OBK'lar tamam, kutuya ana hat kablosu da bağlanmış. Sadece OBK'ların kutuya montajı kalmış gibi görünüyor. Aslında çok süreceğini sanmıyorum, 2 hafta içinde falan hallolur diye düşünüyorum. Ama tamamen kişisel görüşüm bu benim. Bazen daha kısa sürüyor bazen daha uzun sürüyor. Tahmini bir süre vermek de zor açıkçası. O yüzden isterseniz bir arayıp konuşun. Fiziksel olarak kabloların vs. tamamlandığını söyleyin. Aktif edilmediği için abonelik alamadığınızı belirtin. Belki bir ekip yönlendirirler de OBK-kutu bağlantısı da sağlanır. Sonra da kısa sürede aktif edilir.

Yani normalde "aramak pek işe yaramaz" derim genelde ama sizin durumunuzda geriye pek bir şey kalmadığı için bir arayıp konuşmanızda fayda var bence.

Anneanneniz için hayırlı olsun, dediğiniz gibi darısı başınıza hocam. 😅

Obk'lar tamam, kutuya ana hat kablosu da bağlanmış. Sadece Obk'ların kutuya montajı kalmış gibi görünüyor. Aslında çok süreceğini sanmıyorum, 2 hafta içinde falan hallolur diye düşünüyorum. Ama tamamen kişisel görüşüm bu benim. Bazen daha kısa sürüyor bazen daha uzun sürüyor. Tahmini bir süre vermek de zor açıkçası. O yüzden isterseniz bir arayıp konuşun. Fiziksel olarak kabloların vs. tamamlandığını söyleyin. Aktif edilmediği için abonelik alamadığınızı belirtin. Belki bir ekip yönlendirirler de obk-kutu bağlantısı da sağlanır. Sonra da kısa sürede aktif edilir.

Yani normalde "aramak pek işe yaramaz" derim genelde ama sizin durumunuzda geriye pek bir şey kalmadığı için bir arayıp konuşmanızda fayda var bence.

Hocam kendim yaşasam müdürlüğe giderim direk de çok da önemli değil ya :D şimdi bizim apartmandan imza topluyoruz yarın gideceğim zaten müdürlüğe onu da sorarım aradan.

Bu arada FTTH için mutlaka ofsd gerekmez değil mi tip7 ile de verebiliyorlar bizim burada ofsd yok çünkü sokakta.

Hocam kendim yaşasam müdürlüğe giderim direk de çok da önemli değil ya :D şimdi bizim apartmandan imza topluyoruz yarın gideceğim zaten müdürlüğe onu da sorarım aradan.

Bu arada FTTH için mutlaka ofsd gerekmez değil mi tip7 ile de verebiliyorlar bizim burada ofsd yok çünkü sokakta.
Evet OFSD şart değil, duruma göre Tip serisi kabinden de verilebilir.

@Dejuf Dairelere kablo çekerken aşağıdan mı yapıyorlar? Aşağıdansa nasıl yapıyorlar? @aderal bahsetmiş. Fark etmemişler fiber olduğunu o kablo sarkana kadar.
Bizimki şöyle oldu:
En üst kattan başlayarak aşağı doğru indik. Yani önce en üst kattaki dairelere çekildi, sonra bir alttaki, sonra bir alttaki derken bodrum kata kadar inildi. Zaten mantıklı olanı da bu. Aşağıdan yukarı kablo çekmek daha zor olur.

Bizimki şöyle oldu:
En üst kattan başlayarak aşağı doğru indik. Yani önce en üst kattaki dairelere çekildi, sonra bir alttaki, sonra bir alttaki derken bodrum kata kadar inildi. Zaten mantıklı olanı da bu. Aşağıdan yukarı kablo çekmek daha zor olur.
Peki o minik kabloları o küçük girişlere nasıl soktunuz? Duvarı vs. mi deldiniz?

Peki o minik kabloları o küçük girişlere nasıl soktunuz? Duvarı vs. mi deldiniz?
Küçük girişlere sokmadık biz. Bina içerisinde doğal gaz borusunun arkasına bir spiral boru yerleştirildi, o borunun içerisinden bodrum kata kadar indi. Dairelere ise doğal gaz sayacının kablosunun girdiği delikten girdi.

Ben başka bir forumdan bir arkadaş için fiber altyapımı özetleyen bir video çekmiştim. Saha dolabından odama kadar her şeyi detaylıca anlattım. Bina içi ve daire içi tesisatı görmek için sekizinci dakikadan itibaren izleyebilirsiniz. Ama vaktiniz varsa tamamını izleyin bence. Birçok şey anlattım çünkü. Zaten çok uzun değil yaklaşık 13 dakika.

Küçük girişlere sokmadık biz. Bina içerisinde doğal gaz borusunun arkasına bir spiral boru yerleştirildi, o borunun içerisinden bodrum kata kadar indi. Dairelere ise doğal gaz sayacının kablosunun girdiği delikten girdi.

Ben başka bir forumdan bir arkadaş için fiber altyapımı özetleyen bir video çekmiştim. Saha dolabından odama kadar her şeyi detaylıca anlattım. Bina içi ve daire içi tesisatı görmek için sekizinci dakikadan itibaren izleyebilirsiniz. Ama vaktiniz varsa tamamını izleyin bence. Birçok şey anlattım çünkü. Zaten çok uzun değil yaklaşık 13 dakika.

İzledim. Biraz daha anladım FTTB altyapıyı. Sanırsam sizin altyapı da FTTB. Teşekkürler video için. Bu arada giysi kutusunda Develi Belediyesi yazıyordu. Farklı ilçe olsa da hemşehri çıktık. :D

İzledim. Biraz daha anladım FTTB altyapıyı. Sanırsam sizin altyapı da FTTB. Teşekkürler video için. Bu arada giysi kutusunda Develi Belediyesi yazıyordu. Farklı ilçe olsa da hemşehri çıktık. :D
Yok hocam FTTB değil FTTH. Yani eve kadar fiber.
Kayseriliyiz ikimiz de demek ki. 😄

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı