Üstteki mesajımda da belirttiğim gibi müşteri temsilcileri altyapı sorgulayıp sonucu söylerler o kadar. Onun haricinde projenin durumunu, ilerleyişini, hangi binaların projeye dahil olduğunu vs. gibi ayrıntıları bilmezler. Onların işi de bu değil zaten. Kaldı ki fiber altyapıda port sorunu da olmaz. Size fiber olup da port olmadığını söylediyse buradan yakalamak lazım başından savdığını. Eğer müdürlüğe gidip planlama birimiyle yüz yüze görüşmekten çekiniyorsanız (forumdaki arkadaşlarda genel olarak bir çekince var, sanki müdürlüğe gidince adam dövüyorlar) beklemekten başka yapabileceğiniz bir şey yok. Bu işler telefonla, e-postayla olacak şeyler değil. Ha, benim şansıma Açık Kapı yetkilisi işini iyi yapan birisi çıktı da dilekçeyi benim adıma gönderdi. Ama herkeste böyle olmuyor bu. Forumlarda sıkça görüyorum, Açık Kapı'dan "bu bizim sorumluluğumuzda değil, işletmeciyle görüşün" cevabının geldiğini. Yani demem o ki genel anlamda online olarak halledilecek şeyler değil bu işler. Harekete geçmek, aksiyon almak, eli taşın altına koymak gerek. Yoksa bekle babam bekle, kendine yol açmaya çalışmayana kimse yol açmaz.
"Kablo çekildi ama kutu yok" gibi verdiğiniz kısıtlı bilgilerle benim bir tahmin yürütmem mümkün değil. Takdir edersiniz ki müneccim değilim, bir TT çalışanı da değilim. Hangi şehirde nasıl projeler yürütülüyor, bu projelerin kapsamları, tarih çizelgeleri, teslim zamanları vs. nedir bilemem. Burada yaşadığım deneyimi anlatan bir konu açtım 3 yıldan fazla oldu.
Defalarca yanı şeyi yazdım yazmaya da devam ediyorum, en sağlıklı bilgiler müdürlükteki planlama biriminden alınır. Ötesi yok. Müşteri temsilcisi, bir forum kullanıcısı falan detayları bilemez.
Adres bilgilerinizi (daire bina no dahil) yazın, ben de altyapı sorgulaması yapıp sonucu buradan yazayım bana da sonuna kadar güvenin o zaman. Nasıl denklem ama? Müşteri temsilcisinde bir keramet yok, aynı sorguyu siz de yapsanız aynı bilgiye ulaşacaktınız. Port mort diyerek 2 teknik terim kullanıp biraz daha uzun cevap vermiş o kadar. Kağıt boş görünmesin diye uzun uzun yazan öğrenci misali.
Toparlamak gerekirse; Verdiğim cevap sizi tatmin etmediyse müşteri temsilcisine güvenmeye devam edebilirsiniz. Kutu ne zaman takılacak, aktivasyon ne zaman sağlanacak gibi sorularınızı da yine müşteri temsilcisine sorabilirsiniz.