Bugün uydu için elektrikçi çağırdık bir yandanda benim ankastreden eve gelen sonra prizlere giden kabloyu değiştirilim dedim. Bana ne kadar geliyor diye sordu 35 Mbps geliyor dedim. Türkiye'de 35 Mbps üstü internet yok dedi
. Tabi biraz gülesim geldi neyse ben kabloyu eksiz odama kadar çıkarılım dedim. O 35 Mbps geliyorsa yapmana gerek yok dedi. Modemi aldık yer altından evime kadar gelen kabloya bağladık. Gelen hız 40 Mbps olarak geldi. Tabi ankastreye 60 Mbps geliyor. Dedim ankastreden evime çeksem kabloyu ne kadara patlar dedim. Bana yer altı kablosu alman gerek dedi. O da 30-40 bin TL gibi bir değer söyledi. Bence abartı çok gelen eve gelen kablo ekli üstüne zaten hız düşüyor. İdare etmek için bari yer altı kablosundan CAT 6 çekip eksiz götürelim dedim. Kabloyu çektik tamam güzel en sonda kabloya ek yaptı. Ek yapmayalım dedim bana ek yapmazsak alamzsın dedi internet. RJ11 çakalım dedim. RJ11 artık kalmadı diyor. Aldı evden bir telefon kablosu 40 Mbps gelen hız 36 Mbps'ye düştü. Hat zayıflamam yer kablosunda bayağı de miyimde düşmüştü biraz. Ek yaptı şu an yükseldi. Ek yapma dememe rağmen yaptı. TT saha ekibi çağırsam RJ11 çakarlar mı?
Son düzenleme: