TT elit ekipleri RJ11 çakar mı?

Makaleler
5
Yer
Marsilya
Bugün uydu için elektrikçi çağırdık bir yandanda benim ankastreden eve gelen sonra prizlere giden kabloyu değiştirilim dedim. Bana ne kadar geliyor diye sordu 35 Mbps geliyor dedim. Türkiye'de 35 Mbps üstü internet yok dedi :D. Tabi biraz gülesim geldi neyse ben kabloyu eksiz odama kadar çıkarılım dedim. O 35 Mbps geliyorsa yapmana gerek yok dedi. Modemi aldık yer altından evime kadar gelen kabloya bağladık. Gelen hız 40 Mbps olarak geldi. Tabi ankastreye 60 Mbps geliyor. Dedim ankastreden evime çeksem kabloyu ne kadara patlar dedim. Bana yer altı kablosu alman gerek dedi. O da 30-40 bin TL gibi bir değer söyledi. Bence abartı çok gelen eve gelen kablo ekli üstüne zaten hız düşüyor. İdare etmek için bari yer altı kablosundan CAT 6 çekip eksiz götürelim dedim. Kabloyu çektik tamam güzel en sonda kabloya ek yaptı. Ek yapmayalım dedim bana ek yapmazsak alamzsın dedi internet. RJ11 çakalım dedim. RJ11 artık kalmadı diyor. Aldı evden bir telefon kablosu 40 Mbps gelen hız 36 Mbps'ye düştü. Hat zayıflamam yer kablosunda bayağı de miyimde düşmüştü biraz. Ek yaptı şu an yükseldi. Ek yapma dememe rağmen yaptı. TT saha ekibi çağırsam RJ11 çakarlar mı?
IMG_1745.JPG

IMG_1747.JPG

Son düzenleme:
Sıfırdan CAT 6 mı çektirdiniz hocam tam anlayamadım konuyu, RJ11 IDE başka elektirkci çağırın o yapar TT işi uzatabilir.

Sıfırdan çekmedim. Evimin altından yer altı kablosu ile geliyormuş. CAT 6 ile değişteremezmişim. Yukarıda kabloların olduğu yer varya oradan çektim. Ankastre olmayan binaya kadar gelen kablodan modeme çektim. Yer kablosundan yaptığımızda ölçüm 40 Mbps geldi. Oradan çektiğim kabloya ek yaptı normalde RJ11 çaktırcaktım. Yok deyip ek yaptı. Elektrikçi çağırırsam yine para ister. TT'yi hız ölçümü için çağırcam. Gelmeleri için böyle söyleceğim. Kabloma etiket bıraktırcam.

Sıfırdan çekmedim. Evimin altından yer altı kablosu ile geliyormuş. CAT 6 ile değişteremezmişim. Yukarıda kabloların olduğu yer varya oradan çektim. Ankastre olmayan binaya kadar gelen kablodan modeme çektim. Yer kablosundan yaptığımızda ölçüm 40 Mbps geldi. Oradan çektiğim kabloya ek yaptı normalde RJ11 çaktırcaktım. Yok deyip ek yaptı. Elektrikçi çağırırsam yine para ister. TT'yi hız ölçümü için çağırcam. Gelmeleri için böyle söyleceğim. Kabloma etiket bıraktırcam.
Yanlarında malzeme var ise sıkıntı etmezler yaparlar yer altı kablosu ilk defa duyuyorum biraz bilgisiz bir elektrikçi heralde siz Cat 6 çekin en iyisi.Resimdeki gibi bağlayın birde mavi yeni çektirdiğin kabloyu belki 40Mbps gelebilir.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20200827-201952~2.png
    Screenshot_20200827-201952~2.png
    79,3 KB · Görüntüleme: 94
Son düzenleme:
Bana yer altı kablosu alman gerek dedi.
Öyle bir şeye gerek yok. Tavanı, duvarı dele dele geçiriyorsun. Zamanında internetim Türk Telekom'un sorumluluğu olan bir yerde kopmasına rağmen sorun sende dedikleri için o şekilde hat çekmiştim kendime.
RJ11'i herhangi bir elektrikçi yapar. Sizin esnaf genel bilindik kıvrak zekalılardanmış. İşini yapmamış ama parayı alıp gitmiş. Bahsettiğim olayda RJ11'i bir ucuna taktırmıştım kabloyu satın alırken.

Öyle bir şeye gerek yok. Tavanı, duvarı Del'e Del'e geçiriyorsun. Zamanında internetim Türk Telekom'un sorumluluğu olan bir yerde kopmasına rağmen sorun sende dedikleri için o şekilde hat çekmiştim kendime.
RJ11'i herhangi bir elektrikçi yapar. Sizin esnaf genel bilindik kıvrak zekalılardanmış. İşini yapmamış ama parayı alıp gitmiş. Bahsettiğim olayda RJ11'i bir ucuna taktırmıştım kabloyu satın alırken.

Bizim ev bina değil. Villa sitesi yer altından geliyor kablo yalnız bana da garip geldi. Yer altı kablosu deyince.
Yanlarında malzeme var ise sıkıntı etmezler yaparlar yer altı kablosu ilk defa duyuyorum biraz bilgisiz bir elektrikçi herhalde siz CAT 6 çekin en iyisi. Resimdeki gibi bağlayın bir de mavi yeni çektirdiğin kabloyu belki 40Mbps gelebilir.

Şimdilik çekmeceğim idare etsin diye evime gelen kablodan çektim. İnternet girişlerine giden kablo ile değiştirdim. Fiberden sonuç gelmezse değiştireceğim.

Şimdilik çekmeceğim idare etsin diye evime gelen kablodan çektim. İnternet girişlerine giden kablo ile değiştirdim. Fiberden sonuç gelmezse değiştireceğim.
Ölçümü mavi kablonun yer altıyla birleştiği yerden ve rengi rengine telefon kablosunun birleştiği ek olduğu yerden fotoğraftaki gibi yapın birde en azından zayıflama azalır hızınız 38 40 a çıkabilir hazır kablolarda ek var dediğimi yapın.Dedigim şekilde hat zayıflamam 28.7 den 24.3 e düştü SNR 2.8 artı.

Son düzenleme:
Ölçümü mavi kablonun yer altıyla birleştiği yerden ve rengi rengine telefon kablosunun birleştiği ek olduğu yerden fotoğraftaki gibi yapın bir de en azından zayıflama azalır hızınız 38 40'a çıkabilir hazır kablolarda ek var dediğimi yapın. Dedigim şekilde hat zayıflamam 28.7'den 24.3'e düştü SNR 2.8 artı.

O dediğin beyaz kablolar ise onlara internet gitmiyor. Mavi kabloden tek gidiyor. Aşağa resim koyacağım önceki ve şu anki halini.
Önceki hat değerleri.

2020.07.28-02.41.png

Yer altının oradaki gelen kablo ile ölçüm yaptığımda. Bu arada yer altı kablosuna bağlayarak test ettiğimiz kablo bayağı eski bir telefon kablosu.

PBOP7566.JPG

Ve şu an yukarıdaki resim ile gelen hat değerleri. SNR değerini 6 çektim ben şimdilik TT ekipleri gelince SNR margini 8'e çekerim. Şu anki hali ile SNR değerim 8 iken 36 Mbps geliyor.
2020.08.27-21.11.png

Son düzenleme:
O dediğin beyaz kablolar ise onlara internet gitmiyor. Mavi kabloden tek gidiyor.
Kastedigim kablo mavi modeme giden kablonun içindekiler idi Cat 6 ise, Cat6 içindeki 8kablonun 2 sini kullanmıştır büyük ihtimalle o kullanılmayan diğer 6 kabloyuda eş bir şekilde birleştirin demiştim bozarım ederim der iseniz elemyin hocam.snr 6 ya çektiğinizde ki hız yine 40Mbps mi oluyor gördüğüm kadar öyle gözüküyor.

Kastedigim kablo mavi modeme giden kablonun içindekiler idi CAT 6 ise, CAT6 içindeki 8kablonun 2'sini kullanmıştır büyük ihtimalle o kullanılmayan diğer 6 kabloyuda eş bir şekilde birleştirin demiştim bozarım ederim der iseniz elemyin hocam. SNR 6'ya çektiğinizde ki hız yine 40Mbps mi oluyor gördüğüm kadar öyle gözüküyor.

Evet 6'ya çektim CRC hataları çok azaldı.
Kastedigim kablo mavi modeme giden kablonun içindekiler idi CAT 6 ise, CAT6 içindeki 8kablonun 2'sini kullanmıştır büyük ihtimalle o kullanılmayan diğer 6 kabloyuda eş bir şekilde birleştirin demiştim bozarım ederim der iseniz elemyin hocam. SNR 6'ya çektiğinizde ki hız yine 40Mbps mi oluyor gördüğüm kadar öyle gözüküyor.

@Ahuri52 tam olarak neredeki ucunda yapacağım onu? Yer altından gelen telefon kablosunu oradakindemi yoksa modemdekini mi?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı