TT eSports Black fare donuyor

kasilis01

Hectopat
Hocam geçenlerde Recep hocamın tavsiyesiyle aldığım fare zaman zaman donuyor, 1-2 saniye bekleyince açılıyor, hani yazı yazarsınız sonra touchpade davrandığınızda bir gecikme olur ondan sonra kullanırsınız ya, aynen öyle. Oyunlarda filan yapıyor sıkıntıya düşürüyor. Makrolarıyla biraz oynadım acaba fareye zarar mı verdim? Daha farenin 1 haftası olmadı. Netsipariş'den aldım. Adaptörle birlikte kullandığım Zalman NC3000-U'nun çoğaltıcılarıyla kullanıyorum ondan yapıyor olabilir mi? Zira bilgisayarımın 3 USB portundan birinde kablosuz farem, diğer ikisinde soğutucunun USB girişleri var. Soğutucudan çıkan 3 çıkış da klavye, sorunu yaşadığım fare ve harici 3.5'' HDD takılı bulunuyor. Dpi'lar arasında geçişi de sık sık kullanıyorum. Tabi bu donma o esnada olmuyor fakat fareye zarar vermiş olabilir miyim? Garantiye yollamalı mıyım?

Çok sağlıklı bir bağlantı yaptığını söyleyemem. Özellikle de USB portundaki bütün enerjiyi sömüren 3.5" sabit disk, soğutucu ve klavye/fareyi aynı porta bağlaman gerçekten şaşırtıcı. Fare'yi doğrudan USB portuna tak. Böyle güzel bir fareyi neden bir Hub'a takarak tehlikeye atarsın ki? Farenin girişi bile altın kaplama, sen gidip onu hub'a takıyorsun. Şaka gibi.

Dediğiniz gibi fareyi bilgisayara bilgisayarın kendi USB portundan bağladım, öbür 2 porttan Zalman soğutucum faydalanıyor. Ayrıca soğutucuyu adaptörle kullanıyorum bilgisayara zarar vermesin diye. Soğutucuya da şu anda sadece klavyem bağlı. Farenin makrolarını da fabrika ayarlarına döndürdüm, sonuç değişmedi. Fare geldiğinden beri böyle. İlk geldiği zaman fareyi soğutucunun hub'ı ile değil doğrudan kendi portundan takmıştım, yine aynı sıkıntıyı yaşatmıştı.

Ahşap yüzeyde kullanıyordum, mousepad gibi bir şey kullanıyorum şu anda. Değişme yok. Bu arada kızmayınız, zamanla öğreneceğim. Eğer ürünü servise göndermem gerekirse:
|| Vektron Elektronik || B2B, B2C
Linki ile mi irtibata geçeceğim?

Evet, o bağlantıdan iletişime geçebilirsiniz. Bu arada göndermeden önce BIOS güncellemeyi denediniz mi? Bir de USB 3.0 portu var mı anakartınızda?
Geçen sefer servise gittiğinde BIOS güncellenmişti. Maalesef, bilgisayarımda USB 3.0 portu bulunmamakta. Eğer sıkıntım yakında bitmezse yukarıda verdiğim linkten distribütör ile irtibata geçeceğim. Teşekkürler. Eğer olsaydı, USB 3.0 portun faydası ne olurdu?

Abi, kesinlikle haklısınız. Şu anda bilgisayara sadece TT farem ve adaptörden güç alan Zalman soğutucum bağlı, fare kesinlikle o sıkıntıyı yapmıyor. Sanırım benim Acer bilgisayarımın dandikliğinden kaynaklanan bir güç sıkıntısı var. Şimdi bir klavye bağlasam bile başlıyor sıkıntı. Herhalde çözemem bu sıkıntıyı öyle değil mi? Alırken kaliteli almak gerekiyor bilgisayarı tabii ki. Bilemedim ucuz etin yahnisini.

Abi yanılmışım yahu, yine yapıyor. Var bir sıkıntı ama anlamadım gitti. Takmıyorum bilgisayara hiçbir şeyi artık. Fare takılsın yeter ne yapayım, hep de beni bulur böyle absürt problemler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 14 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı