TT fiberde 2 abonelik bağlatmak sorun çıkartır mı?

Leemonz

Centipat
Merhaba, evde Türk Telekom 1000 Mbps kullanıyorum, başka bir firmadan 2. abonelik hizmeti almak istiyorum ve 1000 Mbit paketten alacağım hizmeti.

Eve binanın kutusundan 2. fiber kablosu çekerler mi? Yaklaşık 8 tane boş port mevcut kutuda.

Veya 4'lü ONT cihazı verseler, tek fiber kablo 2 aboneliği besler mi? Ping, packet loss vb. bir şey attırır mı?

Ben Adana'daki altyapımda denedim, açmadılar. Belki yoğunluk olan iller veya semtlerden birindeyseniz bir ihtimal isteğinizi gerçekleştirebilirler.

Yaklaşık 20 ay önce denediğimde, cok portlu ONT cihazına değiştirip hizmet verebiliriz demişlerdi. Hala yaparlarmi bilmiyorum İstanbul'da yasiyorum.

Merhaba, evde Türk Telekom 1000 Mbps kullanıyorum, başka bir firmadan 2. abonelik hizmeti almak istiyorum ve 1000 Mbit paketten alacağım hizmeti.

Eve binanın kutusundan 2. fiber kablosu çekerler mi? Yaklaşık 8 tane boş port mevcut kutuda.

Veya 4'lü ONT cihazı verseler, tek fiber kablo 2 aboneliği besler mi? Ping, packet loss vb. bir şey attırır mı?
T.T'nin elinde 4 portlu ONT fazla yok. Özellikle Nokia OLT'ye bağlıysan, unut onu.
FTTH altyapıda 2 abonelik alabilirsin. P/loss, Ping'e etki eden durum BGP şehir içi rotasıdır. ONT ile alakası yoktur. İki Hattan da 1GE alman için OLT kapasitesini bilmek gerekiyor. Kimse sana burada alabilirsin diyemez. 1 Hattan 1GE alırsın diğer hattan 100Mbit üstünde alamayabilirsin (örnek) fakat ileride 2'nin üstünde yani 3x1000 veya 4x1000 gibi alma durumların varsa alma ihtimalin nerdeyse yok.

OFDK'da yeteri kadar boş port varsa da (ki varmış) alabilirsin illa 4 Portlu ONT'ye gerek yok diğer yandan.

"Tek bir fiber kablo" dediğin OBK'nın teorik olarak sınırı yok. Kablo'nun ucuna bağlanan Uç cihazlar önemli. Yani OLT'de 10GE portlara aktar, 10GE ONT, Router, Ethernet portu ver, 10GE alırsın. Aynı şekilde Nokia PON (100GE) kurulsun, aynı şekilde 100GE'de alırsın. 1 Full Duplex (Çift fiber) ile zamanında 10 Bin kişiyi de besledikleri vardır, düşün..

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı