TT magnet nedir?

Mr.Anyone

Hectopat
Daha fazla  
Ev interneti çekeceğiz ama altyapı yok ne yapsak diye düşünüyorken karşı komşunun ev interneti çektiğini hatırladım (onlarında altyapısı yok) onlara sorduğumda bana Türk Telekom magnet diye bir kutu gösterdiler Türk Telekom'a gidip onlarla konuşmuş onlarda bunu önermiş komşuda almış içine SIM kart vb. bir şey koyuyorlar sanırım. Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım siz bunu önerir misiniz? 2 yıldır internet altyapı başvurusu yapılmış ama hala altyapı yok burada. Kısaca olabildiğince hızlı bir şekilde ev interneti almamız lazım sanırım tek yol bu başka bir yolu var mı varsa nedir?

Magnet super box gibi bir sistem. Faturalı ve faturasız olarak iki tip var. Faturasızda bayilerden istediğiniz miktar interneti attırabiliyorsunuz. İsterseniz elimdeki kataloğu atabilirim incelemeniz için.

Ev interneti çekeceğiz ama altyapı yok ne yapsak diye düşünüyorken karşı komşunun ev interneti çektiğini hatırladım (onlarında altyapısı yok) onlara sorduğumda bana Türk Telekom magnet diye bir kutu gösterdiler Türk Telekom'a gidip onlarla konuşmuş onlarda bunu önermiş komşuda almış içine SIM kart vb. bir şey koyuyorlar sanırım. Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım siz bunu önerir misiniz? 2 yıldır internet altyapı başvurusu yapılmış ama hala altyapı yok burada. Kısaca olabildiğince hızlı bir şekilde ev interneti almamız lazım sanırım tek yol bu başka bir yolu var mı varsa nedir?
Bulunduğunuz bölgede Türk Telekom çekiyorsa mantıklı ancak çekmiyorsa mantıksız,bulunduğunuz bölgede Turkcell çekiyorsa Superbox(Gereksiz Pahalı),bulunduğunuz bölgede
Vodafone çekiyorsa Redbox(Fiyat bilgisi hakkında bilgim yok)

Magnet super box gibi bir sistem. Faturalı ve faturasız olarak iki tip var. Faturasızda bayilerden istediğiniz miktar interneti attırabiliyorsunuz. İsterseniz elimdeki kataloğu atabilirim incelemeniz için.
Güzel olur ama güncel yada yakın tarih ise atın. Teşekkürler.

Turkcell Superbox var aşırı pahalı, TT Mobil Wifi var modemli ve modemsiz çekim gücünde ümitli değilim ve bence pahalı. Magnet tercih edilebilir altyapı gelene kadar, çekimi bölgenizdeki çekim gücü ile alakalı. Eğer adresinizde kota gözüküyorsa başvuruyorsunuz bu ofisten görülüyor, Genel Müdürlük 7-8 Mbps altına bağlamayın diyormuş. Taahhütsüz zaten deneyin olmadı çıkarsınız.

Turkcell Superbox var aşırı pahalı, TT Mobil Wifi var modemli ve modemsiz çekim gücünde ümitli değilim ve bence pahalı. Magnet tercih edilebilir altyapı gelene kadar, çekimi bölgenizdeki çekim gücü ile alakalı. Eğer adresinizde kota gözüküyorsa başvuruyorsunuz bu ofisten görülüyor, Genel Müdürlük 7-8 Mbps altına bağlamayın diyormuş. Taahhütsüz zaten deneyin olmadı çıkarsınız.
Kaç mbps olduğunu nasıl anlarım bunun için bir site varsa link atar mısın?

Sormayı unuttum faturalı sınırsız mı oluyor?

Kaç olduğunu siz anlayamazsınız, onlar bağlamaya geldiğinde bakıyorlar size de söylerler zaten. Magnet altyapı olmayan yerler için üretilmiş geçici çözümdür, beklentiniz çok yüksek olmasın 4.5g 100- 200-300 gb ve 15 mbps sınırsız seçenekler var. Ben olsam 4.5g tercih ederim ki olsa edeceğim ama bizde kota yok. Bu alet 10 mbps verse yeter. Dediğim gibi çekmezse zaten bağlamadan dönüyor ekipler. Komşunuzdaki hızı öğrenin muhtemelen benzer hız alacaksınız, baz istasyonuna uzaklık önemli.
Ayrıca, planlama birimiyle görüşerek altyapı durumunuzu da öğrenin talebinizi yineleyin, bekleyerek bir aşama kaydedemezsiniz. Forumdaki konuları okumanızı tavsiye ederim.

Edit: Telefon veya modem gibi ekstra cihazınız varsa TT modemsiz mobil wifi paketine bakın sim veriyorlar cihaza siz takıyorsunuz, bu muhtemelen evinizdeki TT hattının çekim gücü seviyesinde olacaktır. Diğer bir yol, Turkcell'den sim kartı alıp 50gb 150tl hotspot paketini almak ve cihaza takıp mobil erişim noktası olarak kullanmak. Bunlar taahhütsüz yollar ve altyapı gelene kadar idare edebileyim diyeceğiniz yollar.

Son düzenleme:

Hız bulunduğun bölgeye değişir. Bunu şu şekilde test edebilirsin. Türk Telekom kullanan birinin interneti ile hız testi yapabilirsin. Faturalıda sınırsız değil. Sınırsız olan paket var fakat hem pahalı hemde hızı düşük oluyor.

Hız bulunduğun bölgeye değişir. Bunu şu şekilde test edebilirsin. Türk Telekom kullanan birinin interneti ile hız testi yapabilirsin. Faturalıda sınırsız değil. Sınırsız olan paket var fakat hem pahalı hemde hızı düşük oluyor.
Ya şimdi internet çekmek zorundayız onlarda bunu bildiği için sınırsız internetten kat kat pahalı satıyorlar. Dediğim gibi çekmemiz lazım çünkü araştırma ve ders için lazım o zaman sınırsız paketi değilde atıyorum 300 GB paketi mi almalıyım? Ve hızı idare etse yeter.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı