TT sinyali verdi ama internet yok

Makaleler
12
Daha fazla  
TürkNet'ten aboneliğimi başlattıktan 1 gün sonra TT ekipleri gelip kablo çektiler. 2 gün sonrada TürkNet'ten biri gelip TT'nin sinyali vermediğini arıza kaydı oluşturacağını TT'nin gelip sinyali vermesi gerektiğini söyledi. Uzun bir aradan sonra TT'den bir adam geldi. Sinyali verdi DSL ışığı yandı ama internet ışığı yanmadı. SS'ini atıyorum.

06d163f1-051e-4371-97a5-0b47fcf37696.jpg

Işıklar bu şekilde TT'deki adam 5 dk sonra internet ışığı da yanar dedi ama 1 saat oldu hala yanmadı. Sinyal var ama internet yok ne yapmam gerekiyor bu konuda. Daha önce böyle bir şey yaşayan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Verdikleri kullanıcı adı şifreyle modem arayüzüne giriş yapıp modem kurulumunu yapmanız gerekmektedir. Eğer yaptıysanız teknik desteğe başvurun tekrar.

Aynısını ben de yaşadım ve akrabamızın internetini de kesmişti gelen adam. Daha sonra tekrar geldi ve 192.168.1.1'den giriş yaptırdı. Müşteri hizmetleri bana bir şifre oluşturmuştu o şifre ile girdim. O şekil hallettik.

Modem kurulumunu yapmamışsın büyük ihtimalle dostum.Modem arayüzüne kullanıcı adı ve şifren ile giriş yaptıktan sonra internet sağlayıcından temin edeceğin id ve şifreyi girmen gerekli.

Modem kurulumunu yaptınız mı?
Yaptım galiba. He bide TT den şöyle bi bi mesaj gönderdi. Arıza ile ilgili kontroller yapılarak çözümlenmek üzere bir üst ekibe eskale edilmiştir
Modem kurulumunu yapmışım. Ama en son arıza kaydında Türknet hat değerlerimi
Arıza kaydı teyit aşamasında Teknik Durum Bilgileri
Hat Fiziksel Durumu : KAPALI
Hat Yönetimsel Durumu : AÇIK
NmsHızProfil : VDSL2_35M_6144
Upload Çıkış Gücü : 0.0
Download Çıkış Gücü : 0.0
Upload Kapasite Hızı : 0 kbps
Download Kapasite Hızı : 0 kbps
Upload Mevcut Hızı : 0 kbps
Download Mevcut Hızı : 0 kbps
Upload Noise Margin : 0.0 dB
Upload Attenuation : 0.0 dB
Download Noise Margin : 0.0 dB
DownloadAttenuation : 0.0 dB
şu şekilde paylaşmış acaba onların hat değerlerimi düzeltmesi mi gerek?

Son düzenleme:
Hocam ama TT sadece altyapı olarak işlem yapmıyor mu? İnterneti Türknetten aldım. İnterneti onların vermesi gerekmiyor mu?
YAPA veya VAE olsun TurkNet TT'den izinsiz 1 çivi bile çakamaz.

Çünkü yerel altyapı sahibi TT'dir ve TurkNet TT üzerinden hizmet veriyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı