TTNET 1 Gbp/s deneyimim

Merhaba değerli Technopat sakinleri. TTNET'te 1gbitlik paketler açıldı ve başvuru yapıp evime bugün kurulum yapıldı (altyapımın 1 gbit hıza rahat ulaştığını bana ilettiler). Müşteri hizmetlerinin ve teknik tarafın yetersizliğinden kaynaklı olarak daha ilk günden kötü bir deneyimle açılışı yapmış bulunmaktayım. Eve gelen teknik personel sizin hizmetiniz 100 Mbit değil miydi diye açılışı yaptı. Çünkü getirilen modem Router'ı aşırı kötü. Görsellerde teknik özelliklerini görebilirsiniz. 1 gbiti kullanabilmek için kesinlikle elverişli değil. Gelen modem "Vestel dgw900" lan portları 100Mbit destekliyor. Wi-Fi 5 standardına uygun Max 866 Mbit destekleyen bir router. Müşteri hizmetlerini arayıp durumun düzeltilmesi için talep açtım. Bu başlık altında gelişmeleri paylaşacağım.
İlk olarak kablo bağlantısı ile yaptığım Speedtest sonucum:

kablo.png

Sonrasında Wi-Fi ile yapmış olduğum Speedtest sonucum (testi Wi-Fi 6 destekleyen bir laptopla yaptım):

wifi.png

Gelen modem Router'ın özellikleri ve görseli:

WhatsApp Image 2022-07-30 at 15.58.51 (1).jpeg

WhatsApp Image 2022-07-30 at 15.58.51.jpeg

WhatsApp Image 2022-07-30 at 15.58.51 (2).jpeg

Görüldüğü üzere 1 gbit hizmete şu anda TTNET hazır değil. Müşteri hizmetlerine açmış olduğum taleple düzgün bir router gelmesini bekliyorum. Yaşadığım gelişmeleri size aktarmaya devam edeceğim.

Eğer yeni bir firma ile modem konusunda anlaşmadıysalar muhtemelen TP-Link VC15 11ax fiber güçlü ya da TP-Link VX220-G2U ile değiştirirler diye tahmin ediyorum.

Az önce Teknik personel aradı beni. Bize sadece bu modemi veriyorlar bu durumu şikayet olarak biz iletiyoruz ama çarşamba günü GOP TT müdürlüğüne gidip şikayet olarak bildirmeniz gerekiyor diyor. İşimiz zor.

@Atar1993 Paket fiyatı ne kadar acaba?

389 TL TTNET sitesinde paketlerin fiyatları var. Bu yıl sonuna kadar geçerli olacak diye görünüyor.

TurkNet gelince tekrar TurkNet'e geçmenizi öneririm. Kafanız rahat olur.

Öyle yapacağım ama uzun vadede geleceğini sanmıyorum. Bulunduğum bölgede pek TurkNet kullanıcısı yok.

Az önce teknik personel aradı beni. Bize sadece bu modemi veriyorlar bu durumu şikayet olarak biz iletiyoruz ama çarşamba günü gop TT müdürlüğüne gidip şikayet olarak bildirmeniz gerekiyor diyor. İşimiz zor.

389 TL TTNET sitesinde paketlerin fiyatları var. Bu yıl sonuna kadar geçerli olacak diye görünüyor.

Öyle yapacağım ama uzun vadede geleceğini sanmıyorum. Bulunduğum bölgede pek TurkNet kullanıcısı yok.

TurkNet 170 TL'ye veriyorken TTNET'in 389'a verip bir de modem vermemesi dolandırıcılık bildiğimiz.

TurkNet 170 TL'ye veriyorken TTNET'in 389'a verip bir de modem vermemesi dolandırıcılık bildiğimiz.

Turknettede aynı durumu yaşayanlar olmuş. Baktım şikayetlerde bu modemi kullananlar var. Sanırım bu modemden servis sağlayıcıların haberi yok ve servis sağlayıcıları bu Vestel'den sağlam kazıklanmış.

Turknettede aynı durumu yaşayanlar olmuş. Baktım şikayetlerde bu modemi kullananlar var. Sanırım bu modemden servis sağlayıcıların haberi yok ve servis sağlayıcıları bu Vestel'den sağlam kazıklanmış.
Biz yaşamamıştık.

Biz yaşamamıştık

Herkeste olan bir durum değil. Türk Telekom'un bana eski kurmuş olduğu modem bile bundan daha iyiydi. Bazı TurkNet gbit hizmeti alanlar da yaşamış. Herkese aynı modemi vermiyorlar. Belirli bölgelerde belirli modemleri veriyorlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı