TTNET 20 Gündür İnternetin Olmaması

WhiteWolf

Hectopat
Arkadaşlar şimdi ayın 13'ünden beri internetimiz yok. TTNET kullanıyoruz. ADSL modem 13 Aralık tarihinde modemin üzerindeki DSL ve internet ışığı yanmıyordu. Biraz bekledim, kapatıp yeniden açtım, reset attım, kabloları çıkarıp taktım ama olmadı. Akşam Türk Telekom'u aradık ve "bölgenizde bir arıza var 31 Aralık tarihine kadar internet olmayacak" dediler. Ama telefonun Wi-Fi'sini açtığımda çevrede bir sürü internet gözüküyordu. 10 gün sonra yeniden aradık ve "adınıza kayıtlı bir internet aboneliği bulunmamaktadır" dediler. Birkaç gün sonra yeniden aradık ve "bölgenizdeki arıza giderilmiştir" dediler. Ama hala internet yoktu. Dün yine aradık ve arıza kaydı aldılar inceleyeceğiz dediler. Şimdi bugün aradılar "bölgenizdeki arıza giderilmediği için arıza kaydınızı iptal ediyoruz" dediler. Bunlar insanı aptal yerine mi koyuyor? Dalga falan mı geçiyorlar? Ne yapmalıyız arkadaşlar böyle bir şeyi daha önce yaşayan veya bilen bir kimse var mı?

Bu tarz hatalar firmalar tarafından yapılabilir, güvenmediğin yada daha önce bir sorun yaşadığın firmaysa işi yakından takip etmeni tavsiye ederim.

Arkadaşlar şimdi ayın 13'ünden beri internetimiz yok. TTNET kullanıyoruz. ADSL modem 13 Aralık tarihinde modemin üzerindeki DSL ve internet ışığı yanmıyordu. Biraz bekledim, kapatıp yeniden açtım, reset attım, kabloları çıkarıp taktım ama olmadı. Akşam Türk Telekom'u aradık ve "bölgenizde bir arıza var 31 Aralık tarihine kadar internet olmayacak" dediler. Ama telefonun Wi-Fi'sini açtığımda çevrede bir sürü internet gözüküyordu. 10 gün sonra yeniden aradık ve "adınıza kayıtlı bir internet aboneliği bulunmamaktadır" dediler. Birkaç gün sonra yeniden aradık ve "bölgenizdeki arıza giderilmiştir" dediler. Ama hala internet yoktu. Dün yine aradık ve arıza kaydı aldılar inceleyeceğiz dediler. Şimdi bugün aradılar "bölgenizdeki arıza giderilmediği için arıza kaydınızı iptal ediyoruz" dediler. Bunlar insanı aptal yerine mi koyuyor? Dalga falan mı geçiyorlar? Ne yapmalıyız arkadaşlar böyle bir şeyi daha önce yaşayan veya bilen bir kimse var mı?

Yerinde olsam taahhütü bozma nedeni sayar, başka bir firmaya kapak atardım.

Dün aynı şekilde internetim gitti sert çıkışınca biraz aciliyetinizi belirtiyorum teknik ekiplere diyor ve akşam saat 18:00 da giden internet 5:00 gibi geldi. Anladıkları dilden konuşmazsanız takmıyorlar pek 2 kere sorun yaşadım bu ay içerisinde 2 sini de hallettirdim anladıkları dilden konuşarak. Konuşanların %90 ı cahil işini bilmeyen adamlar 15 kişi ile konuştumsa 1 i biraz birşeylerden haberdar. Geçen hafta hızım sınırlandırılmıştı ve adama diyorum gece 2 ile 9 arasında AKN olmuyor, bana diyor ki böyle bir çalışması yok TTNET in, bize böyle bir bilgi gelmedi. Böyle insanlar işte çoğu.

Şu an NetSpeed ile ilk dakikalarım. 56 lira ile 16Mbit gayet iyi hissettiriyor. 12 ay sabit fiyat garantisi ve aktivasyon ücreti olmayışı da hoş. Eğer CGNAT (Havuz IP) sistemi çok canımı sıkarsa aylık 10 lira farkla Statik IP'ye geçiş yaparım. Turknet'e 65 verip havuz IP kullanacağıma netspeed 66 verir kendi IP adresimle kullanırım.

Nerde teknik bilgisi olmayan gerizekalı varsa parti önerisi ve akraba usülü çağrı merkezlerine dolduruyorlar, doğal sonuç bu oluyor. Belki de sizin portunuzu başkasına verdiler, iyi araştırın.

Tam 40 gün çektim bunlardan. Superonline kullanıyorum hat dedemin üstündeydi kendi üstüme almak istedim Çorlu dan İstanbul a gidin ordan halledin dediler. Bende aboneliğin bitişini bekleyip kendi adıma abonelik açtım port yok diyip 2 hafta oyaladılar sonra btk ya şikayet ettim ertesi gün türk telekomdan gelip bağladılar 3 gün sonra tekrar internetim kesildi bu sefer genel arıza var dediler herkesin kullandığı interneti kullanamadım. Sonradan öğrendim altyapı çalışması diye geçen şey teskininmiş bunlar insanları aptal yerine koyan kansızlar.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı