TTNET 32 MBPS internet ping sorunu

DEADMOU5

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Ttnet'in 32 mbs'lik vdsl tarifesini kullanıyorum. Zyxel VMG3312-B10B marka modelli modemi taahütle Ttnet'ten edindim. Yaklaşık 3 aydır kullanmaktayım. Yurtiçi hız testlerinde pingim 9-10 civarı, çok uzun yıllardır FPS oyunları oynuyorum. Benim sorunum yurtdışındaki CS:GO maç ya da pub serverlarına bağlandığımda 100 üzeri ping alıyorum. 32 mbs down/2 mbs up ile bu kadar yüksek olmasından çok rahatsızım. Global pingim 90-100 ms civarı çıkıyor. 8 mbs ADSL hat ile bağlanan yan komşum (arkadaşım) da aynı pingi alıyor ben de 32 mbs ile aynı pingi alıyorum... Yurt içinde çok çok iyi ping değerlerim varken neden yurt dışında bu kadar kötü değerlere sahibim ?

Bu konu hakkında biraz araştırma yaptığımda SNR margin ve Receive Power değerlerimin düşüklüğünden kaynaklandığını tahmin ediyorum. Rica etsem ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olur musunuz?

Not: Hat değerlerim ekte.
Adsız.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hat değerleriniz güzel, herhangi bir kopma yaşamıyorsanız daha da güzel. Şu anda ping değerinize herhangi bir şey yapamazsınız, bunlar normal değerlerdir, ayrıca her sunucuda bu kadar yüksek değer almazsınız.

Hocam dün gece hattın hızın TTnet'i arayarak düşürttüm.24 mbs vdsl yaptım ve snr margin değerim yükseldi.Buna rağmen yurtiçi ping değerlerimde pek bir değişiklik gözlemlemezken,yurtdışı ping değerim arttı.Sanırım sorun SNR margin değerinde değil.1 hafta kadar sürekli kontrol edip bu şekilde kullanacağım.Bir değişiklik olmazsa sanırım asıl sıkıntı hatta gelen/giden güç (receive power) değerlerinde diye tahmin ediyorum.Onun için de araştırma yapacağım.Bir sonuca ulaşamadığım taktirde 32 mbs down/2 mbs up şeklinde kullanımıma devam edeceğim.

Hattımızın nec ya da alcatel olduğunu program vs.. ile öğrenmemiz mümkün mü? TTnet müşteri hizmetleri aşırı bilgili olduğu için sorma gereği duymadım.

Hocam dün gece hattın hızın TTnet'i arayarak düşürttüm.24 mbs vdsl yaptım ve snr margin değerim yükseldi.Buna rağmen yurtiçi ping değerlerimde pek bir değişiklik gözlemlemezken,yurtdışı ping değerim arttı.Sanırım sorun SNR margin değerinde değil.1 hafta kadar sürekli kontrol edip bu şekilde kullanacağım.Bir değişiklik olmazsa sanırım asıl sıkıntı hatta gelen/giden güç (receive power) değerlerinde diye tahmin ediyorum.Onun için de araştırma yapacağım.Bir sonuca ulaşamadığım taktirde 32 mbs down/2 mbs up şeklinde kullanımıma devam edeceğim.

Hattımızın nec ya da alcatel olduğunu program vs.. ile öğrenmemiz mümkün mü? TTnet müşteri hizmetleri aşırı bilgili olduğu için sorma gereği duymadım.
O konuda herhangi bir bilgim yok. Fakat hattınız ile ilgili en doğru sonuçlara ulaşabilmek için bölgenizdeki Türk Telekom müdürlüğüne gidebilirsiniz.

Sabah gittim hocam,bir mühendisle görüşmek istediğimi söyledim.Oturdum anlattım sinyal değerim şöyle, snr margin değerlerim böyle diye 10 dk dil döktüm.Adam dedi ki dediklerinizden hiçbirşey anlamadım.Ben de seni mühendis yapana anlatırım, belki o anlar dedim çıktım.Öğrenebildiğim tek şey hattımın alcatel olması.

@ Mikail Fidan ; hocam yardımınızı rica ediyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı