TTNET alt yapı yetersizliği!

Önerilerin için teşekkür ederim. Adsl kalmak zorundayım taahütüm var 2016 yılına kadar. Fakat port değişikliği kablo değişimi için başvuru yapacağım. Uğraştıracaklarını hissediyorum ama bakalım artık. Son bir şey sormak istiyorum SNR CRC Hat zayıflaması gibi terimleri bana açıklayabilir misin? Normalin dışında birşey olup olmadığının farkına varmak istiyorum. Araştırdım fakat istediğim sonucu elde edemedim. Teşekkür ederim.

Lütfen Fiber olmayan Süperonline'ı övmeyi bırakın. ADSL hattı beş para etmez. Aynı TTNet gibi. Fiber yoksa geçmeyeceksin. Benim görüşüm bu.

Önerilerin için teşekkür ederim. Adsl kalmak zorundayım taahütüm var 2016 yılına kadar. Fakat port değişikliği kablo değişimi için başvuru yapacağım. Uğraştıracaklarını hissediyorum ama bakalım artık. Son bir şey sormak istiyorum SNR CRC Hat zayıflaması gibi terimleri bana açıklayabilir misin? Normalin dışında birşey olup olmadığının farkına varmak istiyorum. Araştırdım fakat istediğim sonucu elde edemedim. Teşekkür ederim.

SNR Margin: Bu ADSL sinyalinin gürültü seviyesini gösteririr. 6 dB'den az olması halinde ADSL bağlantı kurulamaz. Bunun iyi değeri 14 dB ve üstüdür.

Line Attenuation: Bu "hat zayıflamasını" gösteren değerdir. Hattın bir ucundan çıkan sinyal değerinin alındığı yerdeki sinyal değerinden çıkarılmasıyla bulunur. Tabiki ne kadar az olursa o kadar iyidir. Bunun en kötüsü 60 dB gibidir. 60 dB'den fazla değerlerde hat problemi var demektir. Bu değerdeki hatta yüksek hızlı internet çalışmaz, hatta sinyal çok fazla zayıflayarak senkronizasyon sağlayamaz.

CRC (Cyclic Redundancy Check) : Verilerinizin doğru olup olmadığını kontrol eden bir sistemdir. Gelen veriler ile alınan verilerin aynı olup olmadığını kontrolüdür. Hat kalitesi ile orantılı olarak oluşan hatalı veri paket sayısını ifade eder.

Merhabalar,
Konuyu hortlatmış gibi olacak ancak aynı problem bende de mevcut.İlçeye 10km uzaklıkta giresunun bir köyünde ttnet bağlattırdım.Bağlantı 50mt uzaklıktaki hat kutusundan direk modeme hat çekilerek yapıldı.Ancak ben hiç bir şekilde 8mbit bağlantı alamıyorum hep 2 3 mgbit ve devamlı kopmalar var.Türk Telekom ekibinden gelen çalışan burada hiç bir şekilde 4mgbit üstüne çıkamassınız dedi. TTNET müşteri hizmetleri hattın çok iyi olduğunu 8mgbit ulaştığını ve 16mgbit bile kullanabileceğimi söylüyor.Bütün şikayetlerime rağmen hiç bir sorun giderilemedi.Problem nerede olabilir santralden kaynaklanan bir problemmidir hiç bir bilgim yok konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar rica ediyorum aydınlatırsa sevinirim.Çok fazla teknik bilgim olmadığı için üstlerinede gidemiyorum. Modem arayüzümü paylaşıyorum sizce problem nerededir ? :s

Adsız.jpg

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı