TTNET Bufferbloat (jitter) sorunu

Quarit

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır internetimde problem yaşıyordum ve bir türlü bu sorunun tam olarak ne olduğunu anlayamadım. Bugün ise kafamda taşlar oturmaya başladı. Yaşadığım sorun bufferbloat. Mevcut olan download hız değerim 35Mbps. Yaşadığım sorun hakkında basit bir örnek vereceğim. Twitch Online yayın izlerken aynı zaman içinde Windows görev yöneticisi üzerinden internet trafiğini gözlemleyebiliyorum. Ve anlık olarak yayın izlediğim zaman kullanılan download değeri genelde 15Mbps oluyor. Bu durumda geriye bana 20Mbps bir bant genişliği daha kalması gerekmiyor mu? Ama ben CS:GO girdiğim zaman, arkada herhangi bir yerde farklı bir sekmede 10Mbps download işlemi olsa bile CS:GO'da ping değerim 120'ye fırlıyor. Ki asıl sorun bu değil. Download değerim en ufak bir yük altına girdiği zaman ınternetimin aşırı şekilde boğulduğunu hissediyorum. İnternet tarayıcısı üzerinden bile sekmeler arası geçiş yaparken, hatta tek sekme üzerinden bir siteye giriş yapmak istediğim de bile 2-3 saniye sürüyor sitenin açılması. Hat değerlerim çok iyi. Sorun bu değil. Sorun tam olarak neden kaynaklı bilemiyorum ama sanıyorum ki bağlı olduğum saha dolabında fiziksel bir sorun var. Bu sorunu az önce TTNET müşteri hizmetlerine detaylı ve daha basit örnekler vererek anlattım. Ama siz de biliyorsunuz TTNET müşteri temsilcileri her önüne gelen soruya karşılık olarak aynı cevapları veriyorlar. Karşımdaki temsilci en sonunda bana müdürlüğe gitmemi önerdi. Müdürlüğe daha önce saha dolabımın değişmesini talep etmiştim, ama bana yardımcı olmadılar. Ancak 2 defa port değişikliği yaptılar, fakat bu değişiklik aynı saha dolabı üzerinden oldu. Ne yapmalıyım. Bu sorun tam olarak neden olur?

6.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı