TTNet DNS değişmiyor

atar1993

Megapat
Katılım
24 Temmuz 2017
Mesajlar
3.754
Makaleler
7
Çözümler
67
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 7700X İşlemci
32 GB 6000 Mhz Ram
1+1+2 TB PCIe 4.0 SSD
Sapphire RX 6900 XT SE Ekran kartı
ASUS ROG Strix X670E-A Anakart
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Yazılım Mühendisi
Merhaba değerli Technopat sakinleri. Bu ay Türk Telekom'a geçtim. Geçtikten sonra DNS ayarları değişimi yapsam da DNS tam anlamıyla değişmiyor. Bazen Technopat'ta bile bağlantı kopuyor ve ekteki gibi oluyor. Bu tarz sorunlar için VPN kullanmak zorunda kalıyorum. Bazı web sayfalarına ve şirket sunucu bilgisayarıma DNS kaynaklı olarak ulaşamıyorum. Bu sorunun sebebi ve çözümü hakkında araştırdığım kadarıyla herhangi bir bilgiye ulaşamadım. Çözüm önerilerinizi beklemekteyim.

1660485769626.png
 
DNS over TLS veya DNS over HTTPS kullanırsanız sorununuz çözülebilir diye düşünüyorum.

Maalesef olmuyor. Direkt olarak bağlantı kopuyor. PfSense gibi uygulamalarda işe yaramıyor. Force register gibi komut sistemi işlemleride iş yapmadı.

Tarayıcı üzerinden DNS ayarı yapın, ya da bilgisayar üzerinden. İlla modem arayüzü içerisinde değişmesine gerek yok.

Olmuyor. Tarayıcı üzerinden yapılan ayarlamalarda işe yaramıyor. Sadece VPN uygulamaları işe yarıyor. VPN kullandığım zaman evdeki diğer cihazlarla olan bağlantımda sorun yaşıyorum. Eklentilerde çözmüyor sorunumu. Sanırım Turk telekom zorla bu bağlantıyı kullanmama sebep oluyor.
 
VPN kullandığım zaman evdeki diğer cihazlarla olan bağlantımda sorun yaşıyorum.
Kullandığınız uygulamada "Bölünmüş Tünelleme" benzeri bir ayar varsa 192.168.1.0/24'e (veya kullandığınız şekilde...) giden istekleri tünelleme diye seçerseniz geçici bir çözüme ulaşırsınız.

Windscripe'da bu ayar var...
 
Sorunun kaynağını bulduk. FTTH için GigaFiber bağlantılı olanlarda Türk Telekom'un getirdiği cihazlara kendi aboneliklerinde DNS zorlaması uygulatıyorlar. Eğer ki kendi sundukları DNS dışında bir DNS'e bağlanmaya çalışırsa da bağlantıyı zaman aşımına uğratıp bağlantıyı direk düşürüyorlar. Güvenli internet için uyguladıkları yöntemle aynı iş aslında. Çözüm olarak müşteri hizmetleri Router'ınızda VPN ayarları varsa onu direk uygulayabilirsiniz dedi. Routerda VPN ayarları var ama olabildiğince hızlı çalışan bir VPN bakıyorum şimdi. VPN'lerde paket boyutları çok büyüyor ve bağlandıkları sunucuda hep uzak oluyor. Yakın noktada bulunan bir VPN sunucusundan faydalanmaya çalışacağım artık. Açıkçası müşteri hizmetlerinin teknik ekibinden böyle detaylı bilgi beklemiyordum. Önceden aradığımda genelde teknik bilgisi olmayan kişiler destek veriyordu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı