TTNET fiber düşük hız değerleri

delfrod

Centipat
Arkadaşlar merhaba.

Yaklaşık 1 sene önce TTNET’ten ilk 6 ay 100Mbps kotasız HiperNet denilen fiber bağlantıyı bağlattım. Fakat aldığım ilk aydan itibaren sürekli internetim sıkıntılıydı. Yaklaşık 40 kez arıza kaydı oluşturdum. BTK tüketici mahkemesi ve cimer dahil olmak üzere her yere şikayet ettim. Lakin hep geçici olarak düzeltildi takriben 48 saat ila 1 hafta içerisinde internetim yine berbat hale geldi. Sorunum tam olarak su şekilde. Upload hızım 8Mbps olması gerekirken 1 Mbps altinda seyrediyor. Downlod 50 olması gerekirken 10-15 kabloluda ise 15-20 arası seyrediyor. Ping değerleri normal görünse de gün içerisinde aşırı derecede artabiliyor. İptal etmeye çalıştım lakin hem saçma bir taahhüt sebebiyle hem de bulunduğum bölgede TTNET dışında fiber alt yapısı olmaması nedeniyle bunu başaramadım. Konuyu çok başka bölgede başka bir isp da çalışan arkadaşa anlattığımda “çoğaltıci gibi bir şey kullanılmıştır geçici Boost veriyorlardır” tarzı bir yanıt aldım. Defalarca saha ekin istememe rağmen sadece 1 kere geldi ekip ve 3 gün sonra yine aynı şey oldu. Eve gelen arkadaş numarasını bırakmıştı ona yazdım hatta rusvet bile teklif ettim. Zira ben ekmeğimi internetten kazanıyorum. Lakin bu bağlantının kötülüğü nedeniyle elim kolum bağlı durumda ve bundan mütevellit ciddi zarardayım. Superbox ile bunu çözmeye çalıştım fakat onda da hem kota hem de ping sorunu nedeniyle işime yaramadı ve boşuna fatura ödemeye devam ediyorum işime yaramayan 2 internete aylık 400-450₺ arası. Konuyla ilgili fikri olan bir arkadaş yardımcı olabilirse nasıl çözeceğime dair çok sevinirim.

İptal edebilirsin Türk Telekom fiber altyapısını kullanan bir sürü firma var. Cayma bedeli çıkaracaklar sana THH başvurabilirsin 2 yıllık taahhütse para ödemeden cayabilirsin öyle. Bu firma 1 kuruş para hak etmiyor.

Modem arayüzünden hat değerlerini gösteren yerin ekran görüntüsünü paylaşır mısın ?

HiperNet fiber olmuyor hocam. VDSL oluyor ve sonuna kadar haklısınız. İnşallah sorununuz kısa zamanda çözülür.

HiperNet fiber olmuyor hocam. VDSL oluyor ve sonuna kadar haklısınız. İnşallah sorununuz kısa zamanda çözülür.
Yanlış bakmışım hiper değil, direkt fiber diye geçiyor hocam.
Modem arayüzünden hat değerlerini gösteren yerin ekran görüntüsünü paylaşır mısın ?
O dediğiniz ekran tam olarak neresi oluyor hocam? ZTE ZXHN H298A marka modem.
İptal edemiyorum maalesef. Bulunduğum bölgede TTNET harici hizmet veren başka bir firma yok. Saçma şekilde 27 ay bir taahhüt çıkıyor. Bu da 3.500tl civarı bir şeye tekabül ediyor. THH'ne başvuruyu yaklaşık 5 ay önce yaptım fakat olumlu veya olumsuz bir dönüş alamadım onlardan da.

Son düzenleme:
Modem'in arayüzüne girmen gerekiyor. Bunun için kullandığın tarayıcı'nın arama yerine "192.168.1.1" yazıp enter tuşuna basıp karşına çıkan giriş bilgileri için de kullanıcı adı : admin şifre : admin yazıyorsun. Daha sonra DSL bilgilerinin olduğu kısımı bulup orada ki görüntünün ekran görüntüsünü alıp bize paylaş

Hocam 24 ay taahhüttüm var iptal edebilir miyim?

Hocam 24 ay taahhüttüm var iptal edebilir miyim?

Bunu ben söylemiyorum. THH başkanımı artık bilmiyorum orasını o diyor. Ben Superonline gelince iptal etcem.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhabalar, lütfen öncelikle hat değerlerinizi ekleyiniz. Daha sonrasında detaylı bir şekilde zaten birçok kişi yardımcı olmaya çalışacaktır ancak, hat değerleri de çok önemli bu bakımdan. Modem arayüzünü kurcalayınız, bir şekilde bulacaksınız. SNR Margin gibi değerlerin bulunduğu kısım, hat değerlerinizin belirtildiği alandır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…