Arkadaşlar sorunun ne olduğunu çözdük. Sıkıntı kutudan yukarı çıkan kablonun üstüne vida atmış olmaları ve üst tarafa gelene kadar kablonun birçok noktasında hasar tespit edildi. Kablonun üstündeki zarar görmemiş birkaç telden gelen kadarıyla manuel ayarlama ile geçici olarak düzeltiliyormuş. Sabahları 5-6 gibi de gelen otomatik güncelleme ile de frenkans azalması yaşanıyor haliyle tekrar 1mbps altına düşüyormuş. Daha önce gelen teknik ekipler ölçüm cihazında bu sorunu görüyorlar lakin sitenin tesisatını çeken ttnet'in kendisi değil toki olduğu için sorunu çözmek için iki firmanın kendi arasında bir prosedür süreci olduğundan ve bu süreçle uğraşmak istemediklerinden ötürü hep geçiçi çözüm yapıp geçiyorlarmış. Soruna çözüm olarak btk cimer vs. ile çözmeye çalışmak en azından benim tecrübelerime dayanarak işe yaramadı. Ben gözü karartıp türk telekom bölge müdürlüğü binasına "formal bir kıyafet giymek" suretiyle gidip müdürle görüşmem olduğunu söyleyip güvenlikten geçtikten sonra

derdimi bölge müdürüne anlatıp, taşeron olmayan, işten gerçekten anlayan asıl teknik ekipleri eve yollattım. Müdür bey gerçekten çok kibar ve ilgili birisiydi. Telefon numarasını verdi ve olumlu veya olumsuz şekilde sorunun çözülüp çözülmediğine dair feedback istediğini söyledi. Benzer sorun yaşayan arkadaşlar da benzer bir yöntem ile sorunlarını çözdürebilirler zira benim açtırdığım totaldeki onlarca arıza kaydının sadece 3 tanesi kendilerine ulaşmış. Çağrı merkezi de taşeron bir firma olduğundan onlar da dosyayı açıp merkeze yolladıktan sonra bölge müdürlüklerine gelemeden dosya otomatik olarak kapatılıyormuş.
Çözüm ve öneride konusunda yardımcı olan veya olmaya çalışan tüm arkadaşlara tekrardan teşekkür ederim.