TTNET İnternet Hızımı Düşürdü

oseofwar

Megapat
Katılım
11 Ağustos 2014
Mesajlar
160
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, benim TTNET 16 Mbps 75 GB AKK olan paketim bulunuyor. 2 ay önce sorunsuz kullandığım internetim de bazı sorunlar ortaya çıktı. 1.9 MB/s indirme hızı alıyordum. Ancak internet hızım şimdi 500 kb'yi geçmiyor. Bu sorunun neden oluştuğunu anlayamıyorum. Hat 16 Mbps destekliyor. İnternetim sanki sınırlandırılmış gibi. Bu sorunu nasıl çözebilirim arkadaşlar?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam o zaman interetten bir hız testi yapın önce, eğer düşük çıkarsa firmayı arayıp internet hızınızın düşürüldüğünü, bir yanlışlık olduğunu belirtin ve düzeltilmesini talep edin. TTNET arada çaktırmadan bu şekilde hız düşürtme yapıyor. Bir kaç arkadaşımın başına daha gelmişti, arayınca eski haline getiriyorlar. Sanırım ne kadar insanlara ayıptır söylemesi "soksak" kârdır gözüyle bakıyorlar.
 
Ödeme yaptığım internet ADSL 16 MBPS için fakat bırak 16, 1 MBPS bile görmüyorum aradığımda altyapı desteklemiyor dediler.Fakat hem arka hem de önümdeki sokakta fiber altyapı var.Ne yapacağım bilmiyorum 2-3 GB'lık dosyayı bile en az 3-4 saatte indiriyorum:cry:
 
Ödeme yaptığım internet ADSL 16 MBPS için fakat bırak 16, 1 MBPS bile görmüyorum aradığımda altyapı desteklemiyor dediler.Fakat hem arka hem de önümdeki sokakta fiber altyapı var.Ne yapacağım bilmiyorum 2-3 GB'lık dosyayı bile en az 3-4 saatte indiriyorum:cry:


Bina sakinleri ile konuşup binaya fiber hat çektirtebilirsiniz sokakta altyapısı var ise. Tabi biraz maliyeti olacaktır.

Burda ise arkadaş zaten interneti hızlı olarak kullanıyor, kısa süreli bir performans kaybı var bunun sebebi ya altyapıda sorun vardır yada demin belirttiğim gibi arada tesadüf(?) eseri bir yanlışlık oluyor ve bazı kişilerin hızları düşürelebiliyor merkez tarafından.
 
Sonuçlar böyle.
 

Dosya Ekleri

  • test.PNG
    test.PNG
    4,8 KB · Görüntüleme: 345
Yaşadığım yerde altyapı kabloları bile çaldılar.Bakır kablo var apartmandaki hatta.Tahmini ne kadara patlar?

Ücretlendirme konusunda bir bilgim yok sanırım TTNET veyahut SUPER ONLİNE'ı ararsanız onlar söylerler. Hatta apartmandaki çoğu kişi abone olacağını vaat ederse ücretsiz de fiberi çekiyorlar apartmana diye biliyorum, tabi dediğiniz gibi sokakta zaten fiber altyapı var ise.

Sonuçlar böyle

Gösterilen hız genelde kota bittiğinde inilen hız. Ya kotanız bitti yanlış bilgilendirme yaptılar size veyahut bitmediyse dediğim gibi firmayı arayın internet hızım 3 mb'e düştü kotam dolmadığı halde sanırım bir yanlışlık var diyerek düzeltilmesini talep edin.
 
Tamam yardımlarınız için teşekkürler.

Dün TTNET'i aradım. İnternette problem olduğunu söylediler. Arıza kaydı almıştı. 5 - 10 dakika sonra modem kapandı ve açıldı. 4Mbps ye düşen internet şimdi 8Mbps olmuş. İndirme hızı 950 kb/s çıktı. Ama hala 16Mbps hızı dönmedi.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı