TTNET İnternet Hızımı Kesiyor

Merhaba arkadaşlar.

10 yıldır TTNET müşterisiyim ve bu 10 yıl içinde hiç bir zaman kullandığım paketin net hızını, yani tam hızını hala alamadım.

TTNET'i defalarca arıyorum; ''Sistemden kontrolünüz gerçekleştiriliyor beyefendi.'' deyip "En kısa zamanda hızınız normal hızına dönüşecektir." diyorlar ve başlarından salıyorlar.

İnternet paketim; 16 Mbps Yalın Ultranet

İlk 5 yıl 8 Mbps paket kullanıyordum ve internet hızım maksimum 6 Mbps oluyordu. Son 5 yıldır 16 Mbps Ultranet kullanıyorum fakat bana verdikleri en fazla maksimum hız şuana kadar torrent falan indirirken 1200 Kbps gördüm. İzleyici falan eklediğim zaman 1285'lere çıkıyor, o da zar zor. Normalde en az 1500-1600 Kbps olması lazım

10 yıldır hiç bir faturamı aksatmadan ödedim ve hiç gecikme v.s yaptırmadım bugüne kadar. TTNET'in müşterisine verdiği değeri buradan anlıyorsunuzdur umarım.

Gel gelelim verdiğim ücrete. 16 Mbps pakete 75 TL istiyorlar ve hiçbir zaman gerçek hızını vermiyorlar. Ben her ay 8-9 Mbps hızlarda kullandığım pakete neden 75 TL ödüyorum kardeşim dediğimde müşteri hizmetlerine büyük ihtimalle ben görmüyorum ama telefonun başında avel avel ekrana bakıyorlardır. Fakat sadece bakmakla kalıyorlar herhangi bir yardım etme durumu olmuyor.

Ayrıca şimdi belki internet alt yapın 16 Mbps desteklemiyordur diyenler olacak. Hayır arkadaşlar, internet alt yapım 16 Mbps hızı destekliyor, zaten desteklediği maksimum hız da bu.

İstanbul/Beykoz'da ikamet ediyorum, buralarda zaten fiber falan yok.

Ben bunlara ne yapabilirim? Bana bir çözüm önerin. Tüketici haklarına falan mı şikayet edeyim? Yoksa arayıp ağzımı mı bozayım? Bayilerine gidip çalışanlarına mı bağırayım? Bunlar hangi dilden anlıyor kardeşim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hat değerlerinizi paylaşabilir misiniz? Bir bakmak isterim.

Genel müdürlük aracılığıyla sorununuzu iletirseniz daha bilgili ve size yardımcı olacak kişilerle irtibata geçebilirsiniz. Telefon numaranız ile birlikte ozelmusteriyonetimi@turktelekom.com.tr adresine sorununuzu açıklayan bir yazı gönderirseniz size yardımcı olabilirler. Hatta size sorun yaşattıklarını ve bundan da şikayet ettiğinizi belirtebilirsiniz. Tüm sorunlarımı bu şekilde çözüyordum Türk Telekom ile.

@@Rᴏᴜᴛɪɴᴜᴇs yapabileceğin hiçbir şey yok altyapın neyse o dostum. Apartman olarak imza ve dilekçe toplayıp altyapında iyileştirme yaptırabilirsin ancak. Ona da uğraşman lazım. Bunun dışında şikayet etmenin bir faydası olacağını sanmıyorum. Başka bir firmanın kendi altyapısı varsa onlara başvurabilirsin. Yoksa onlar yine aynı altyapıdan sana interneti verecekler.

Modem arayüzünden sana gönderilen değere bakıp buraya yazar mısın tahminen gönderilen değer 16000 dolaylarındadır yani bir eksiklik yoktur. Hız kaybı tamamen altyapınla ilgili.
Modem arayüzüm TP-LİNK kullandığım için ingilizce hangi bölümde yazıyor o dediğin şey ?

1.png

Hat değerlerinizi paylaşabilir misiniz? Bir bakmak isterim.
Nerden atabilirim hocam ?

Son düzenleme:
Modem arayüzüm TP-LİNK kullandığım için ingilizce hangi bölümde yazıyor o dediğin şey ?

Eki Görüntüle 449951

Nerden atabilirim hocam ?
Hocam downstream denilen yerde yazan sana telekom tarafından gönderilen değer. Sana 8Mbit dolayları gönderiyorlar şu an. Sana eski evimden anlatayım. 16Mbit paketim vardı hattım bakır ve eskiydi yüklenince kopuyordu o yüzden arayıp gönderilen değeri isteyerek 14000e düşürüyordum. Canım sıkılınca tekrar 16000 yaptırıyordum arayıp. Doğrudan arayıp bu işi bildiğini belli ederek hat değerinin 16000e yükseltilmesini iste anlık olarak yapıyorlar normalde. Sonra girip bakarsın yükselecektir. Kopmalar yaşarsan benim gibi 14000 seviyelerine çekmelerini istersin.

Ayrıca buraya bir not bırakayım fiber yoksa max. hız 16Mbittir diye bir durum söz konusu değil telekomda çalıştığım süreçte bunu öğrendim. Bakır hat ile 100Mbite kadar internet kullanılabiliyor.

Pingin iyi işte dostum bence oyun oynayacak bir adamın en önemli önceliği ping olmalı. Bunun dışında senin dediğim gibi yapabileceğin çok bir şey yok. Ha benim 5 saatte indirdiğim oyunu sen belki 1 günde indirebilirsin. Ama aynı pingi alırsın. Pingin stabilse çok dert etme bence.

Pingin iyi işte dostum bence oyun oynayacak bir adamın en önemli önceliği ping olmalı. Bunun dışında senin dediğim gibi yapabileceğin çok bir şey yok. Ha benim 5 saatte indirdiğim oyunu sen belki 1 günde indirebilirsin. Ama aynı pingi alırsın. Pingin stabilse çok dert etme bence.
Oyun oynamak istiyorum dememiş. Ayrıca düşünsene bir tost alıyorsun 10 liraya sana tam yarısını bölüp veriyorlar pek hoşuna gitmezdi sanırım 😄

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı