TTNET internet hızını düşürmüyor

The Old Ways

Kilopat
Katılım
6 Ocak 2017
Mesajlar
137
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Yakın zamana kadar 100 Mbps'e kadar olan bir tarifeden internet hizmeti almaktaydım. SNR margin 6.0 civarındaydı ve yaklaşık 70-75 Mbps hız almaktaydım. Altyapı sorunları var vs. dediler ve paketimi 50 Mbps olan bir tarifeye düşürdüler. Bu sayede 45 Mbps civarı hız almaya başladım ve SNR margin 13.5-15 arasına yükseldi ve kopma sorunlarım ortadan kalktı.

Ancak her ne oldu ise dün gece saat 02:00'de internetim koptu ve yaklaşık 1 saat sonra tekrar geldi. Paketim 50 Mbps'e kadar olmasına rağmen hızım 70 Mbps'e yükseltilmiş. Şu an aktif olarak 65-67 Mbps alıyorum. SNR margin de 7 civarına düştü. Haliyle internetimde çok sık kopma yaşamaya başladım.

Defalarca TTNET'i aramama ve hızımı düşürüp 40 Mbps civarına sabitlemelerini istememe rağmen hiçbir şekilde yardımcı olmuyorlar. Arıza kaydı oluşturmuyorlar. Daha önce BTK'ya başvurmama rağmen 10 gün sonra cevap verdiler ve 10 gün interneti doğru düzgün kullanamadım. Kullandığım modemde SNR değeri yapabileceğim bir bölüm de bulunmamakta.

Bu laf anlamazlara ne söylemem lazım ki hızımı daha düşük bir değere sabitlesinler? Ya hayır sen benim 50 Mbps'a kadar olan paketime nasıl 70 Mbps verebiliyorsun ki? Hiçbir işiniz mi doğru olmaz? Bu kadar mı iş bilmezsiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Modem marka ve model nedir?
Modeminize gelen DSL kablosu direkten mi yoksa binadaki ankastre kutusundan mı geliyor?
 
Ttnet yine başına buyruk yaptığı rastgele bir şey sonucu hızım tekrardan olması gerek 50 Mbps altına çekildi ve SNR değerim 14.7'ye yükseldi. Böylece sorunum çözülmüş oldu.
 

Geri
Yukarı