TTNET Ping Sorunu

bkbatuhan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Son 1-1.5 aydır aşırı ping sorunu yaşıyorum. TTNET 25 MBit kullanıcısıyım. Sorun başladığından itibaren ilk 1 ay sadece akşam 17:00 ve gece 01:00 arası pingim aşırı yükseliyordu. Bu ping yükselmesini hem twitch.TV'de canlı yayın izlerken, hem de oynadığım çeşitli oyunlarda anlık görebilmemden dolayı anlayabiliyordum. Kısacası belirttiğim saatler arası internetimi kullanamıyordum. Ayrıca bu ping sorunum dizi bile izleyemememe sebep oluyordu. Bu sorunu son 15 gündür günün 24 saati yaşamaya başladım. Son 1 haftadır bağlandığım çeşitli yurtdışı sunucularının iplerine tracert uyguluyorum. Benim anladığım kadarıyla sorun TTNET'in yurtdışı çıkışlarından kaynaklanıyor. Ekteki resimler tracert değerlerimdir. Ebgp-ulus1 le başlayan IP'yi kontrol ettim istanbul konumludur. İstanbuldan çıkışta aşırı ping artıyor. Anladığım kadarıyla sorun TTNET'in yurtdışı çıkışlarıyla alakalı. Yanlış da anlıyor olabilirim bu yüzden konuyla ilgili bilgili arkadaşların yardımcı olmasını rica ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum Türkiye'de gerçekten online oyun oynamak zor. Hatta dolar hat-trick yapmışken ve 4'e koşarken bilgisayar almak daha zor. Beni Superonline bile oyundan soğuttu, 3000 saatten sonra bıraktım oyunu. Umarım sorunu çözersiniz. Değerlere bakınca >1ms olması gerekirken 100'ü aşmış. Ben size sadece İSS'nızı değiştirmeyi önerebilirim.

Dostum bölgemde bulunan tek ISS ttnet. Uydunet altyapısı veya Superonline altyapısı olsa dakika durmam geçeceğim de malesef. Hani arıza kaydı oluşutacağım 55 yaşındaki adam gelecek elindeki aletle modeme bağlanan kabloyu takacak aa hızınız normal bir sorun gözükmüyor diyecek gidecek. Böyle bir sorunu yaşayıp da düzelten biri var mı onu da merak ediyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…