bkbatuhan
Hectopat
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar. Son 1-1.5 aydır aşırı ping sorunu yaşıyorum. TTNET 25 MBit kullanıcısıyım. Sorun başladığından itibaren ilk 1 ay sadece akşam 17:00 ve gece 01:00 arası pingim aşırı yükseliyordu. Bu ping yükselmesini hem twitch.TV'de canlı yayın izlerken, hem de oynadığım çeşitli oyunlarda anlık görebilmemden dolayı anlayabiliyordum. Kısacası belirttiğim saatler arası internetimi kullanamıyordum. Ayrıca bu ping sorunum dizi bile izleyemememe sebep oluyordu. Bu sorunu son 15 gündür günün 24 saati yaşamaya başladım. Son 1 haftadır bağlandığım çeşitli yurtdışı sunucularının iplerine tracert uyguluyorum. Benim anladığım kadarıyla sorun TTNET'in yurtdışı çıkışlarından kaynaklanıyor. Ekteki resimler tracert değerlerimdir. Ebgp-ulus1 le başlayan IP'yi kontrol ettim istanbul konumludur. İstanbuldan çıkışta aşırı ping artıyor. Anladığım kadarıyla sorun TTNET'in yurtdışı çıkışlarıyla alakalı. Yanlış da anlıyor olabilirim bu yüzden konuyla ilgili bilgili arkadaşların yardımcı olmasını rica ediyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: