TTNET Rezaleti

kashmar122

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar Kırıkkale ilinde ikamet ediyorum. İnternet bağlatmak için Telekom bayiine gittim. Bulunduğum mahallenin alt yapısının 12 MB'ye kadar desteklendiği söylendi. Bende kabul ettim yapacak bir şey yok taahhutnameyi imzaladım. Ertesi gün geldiler kablo çekip hattı bağladılar. Sonra gittiler. Bende modem ara yüzünden kurulum yaptım. Bilgisayarda hız testi yaptım aldığım hız 1 megabit bile değil. Müşteri hizmetlerini aradım ekip yollamışlar sonra tekrar aradığımda ekibimiz ankastre kutuyu kontrol ettiler size maksimum hız veriyoruz kutudan sonraki bizim firmamızın sorunu değil diyorlar. Elimde son sistem toplama sistem var ama Youtube'da video bile izleyemiyorum. Arıza ekibi modemi bayiye götür bir şey yapacaklar falan dedi ama tam anlamadım. Olmadı bimere cimere yazıp şikayet edeceğim. Benim gibi mağdur olan var mı arkadaşlar ne yapmam lazım. Lütfen yardımcı olun. Kapattırsam 590 TL cayma bedeli çıkarıyorlar. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Dostum sorununa çözüm için değil ama başka bir şey için yazıyorum. Attığın fotoğraf(lar)da ip adresin gözüküyor. Olmaz ama kötü zihniyeteki insanlar yüzünden başın ağrımasın. Bence fotoğraf(lar) sil orayı sansürle tekrar yayınla.
Not: İlk fotoğrafda gözüküyor ikinciye tam bakamadım o yüzden Fotoğraf(lar) dedim

Bağlandığınız modem ttnetin verdiği modem mi? Ttnetin verdiği modemde bir defasında bozuk olduğu için benzer sorunu yaşamıştım. Modem değiştirince sorun çözüldü. Farklı bir modemle test etmenizi öneririm.

Bunda bir var gibi şimdi benimde hattım bozuldu ama seninkinde durum normal değil gelen kabloları kontrol et dışarıdan gelen kabloyu direk modeme bağla bir bak. Benim modemde 8 mb gösteriyor hız testi yapınca tek cihaz bağlı iken 1 mb çıkıyor arıza kaydı bıraktır gelip kontrol etsinler tekrar.

Modemi yeniden başlatırsa IP adresi değişir.

12 Mb'e kadar kısmı birinci bomba. İkincisi de Bu Megabit olayının bir algı oyunu olarak ellerinde kukla edilmesi. Yani zaten normalde en yüksek hızın 12 Mb ise 1 Mb falan indirme hızın olur. Tabi ona bile ulaşamamışsın yani hakkını ona göre ara.

Yanlış hatırlamıyosam nasıl taahhüt imzalarsan imzala 1 ay içerisinde iptal etme gibi bir hakkın varmış. TT'ye gitsen yok derler. Artık CİMER de çok uğraşmıyor, seni firmaya yönlendiriyor. Yani iki ucu şeyli sopa. Bir şekilde araştır haklarını öğren, sonra hem CİMER'e başvur hem de onlara bilinçli olduğunu göster.

Zaten 12 Mb'e kadar destekliyorsa en fazla 3 Mb internet alırsın hakkını sonuna kadar ara. Bence taahhütü iptal ettirmeye çalış ondan sonrada VDSL altyapı gelmesi için başvur dilekçe falan doldur ama 6 aydan önce kesinlikle gelmez.

Taahhütü iptal ettir bana kalırsa kesinlikle. Uğraşma hiç. Vodafone veya Turkcell Box gibi şeyler var. Hız olarak bunları 3'e 5'e katlar. Hem taşınabilir olur. Kurulumu falanda yok. Bunlarla uğraşmazsın.

Modem hat değerlerinize göre, altyapınız maksimum 760 kb/s hız desteklemekte. Bina içi ankastre kutusundan, modeminize gelen hat kablosunda mümkünse ek olmasın ve yeni bir kablo olması önemlidir. Modemde sorun olduğunu düşünmüyorum, modemi bayiye götürmek çok saçma bir şey şu durumda.

BTK'ya şikayet açıp, durumu belirtin. 30 gün içerisinde koşulsuz iptal hakkınız olduğunu vurgularsanız mümkün olduğunca hızlı yardımcı olacaklardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…