TTNET taahhüt iptalinde cayma bedeli

Çıkar, cayma bedelide eklenir, tüketici haklarına başvursanız bile o bedeli ödemek zorundasınız denilir. Bedeli ödedikten sonra tüketici hakları direkt red veriyor, 1 yıl üzeri cayma bedeli ücreti alınmaz deseniz bile böyle bir şey yok deyip sizi farklı yönlendirirler, ardından mahkemeye başvruyorsunuz ve uzun bir süreç sizi beklemiş oluyor.

İlk ay ücretini öder çıkar. Lütfen yanlış bilgilendirme yapmayın.

Bir yılı aşkın süreli sözleşmeler, belirsiz süreli sözleşme kapsamına girmektedir ve bir yıl dolduğunda istediğiniz zaman ayrılabilirsiniz. Ücret vb cikarirlarsa da seve seve geri öderler. THH bu konuda çok net. Ayrıca tecrübe ile sabit.

İlk ay veya son ay ödeme durumu olmuyor kullanılmayan tüm aylarında parası alınıyor hatta bunu bizzat önceden deneyimledim, 2 yıllık sözleşme imzalayıp ardından 15 gün sonra çıkmak istedim kullanmadığınız ayların indirimlerini de ekleyip öyle sonlandırabiliriz diyorlar. Sözleşme bitimleri en son ay ile hesaplanır siz tutupta birinci ay çıkmak isterseniz direkt söyleyecekleri kullanılmayan ayların ücretini de alırız derler, dememe gibi durumları olmaz çünkü Kanun'u bilseler de nasılsa süreci beklemeyen birisi olur diye bir ihtimal uyguluyorlar bunu. 24 aylık sözleşmede sözleşme bitimine 10 gün kala önceden iptal ettim ve sözleşmede zaman dolmuş deyip faturaya ekstra fiyat ekleyip kapattılar, hatta Vodafone'da bir başka durumu yaşadım 24 aylık sözleşmede 2 gün kala iptal ettim bir ay ekstra faturası ödenmesi lazım bunlarda çıktığınız için inidirimlerin fsturasıydı deyip eklediler. Bu konuda kesin ve net bir şey var firmalar artık kendi savunma mekanizmalarını yaratmış durumda hukuk büroları ile beraber işlemleri yürttüklerinden tüketici kanunlarında 24 aylık sözleşme kanunu olsa bile firma sözleşmede kelime değiştirip 24 aylık indirim olarak değişiklik yaptığından red alınıyor çünkü bu sözleşmelere boşuna "firma değişiklik yapabilir" gibi bir bölümü ileride doğacak sorunlar ile ilgili savunma yapmak için ekliyorlar. Ayrıca şu anda maalesef 24 aylık sözleşmeyi yaptım bir ay kullandım, ardından giderim tüketici hakem heyetine başvuru yaparım nasılsa bu bedeli ödedim onlardan alırım gibi bir düşünceye kapılmayın çünkü kendim ve çevremde dahil bunu tüketici haklarında kazanan olmadı anca mahkeme yoluna başvurduğunuzda alınan bir hak oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle yardımda bulunan herkese teşekkür ederim. Olumlu veya olumsuz cevap verenler aslında kendince haklılar. Çünkü kanunda iki yıllık sözleşmelerde neden belirtmeksizin istediğimiz anca sözleşmeyi sonlandırabiliyoruz. Bir yıl ve altındaki sözleşmeler de ise cayma bedeli iki yöntemle hesaplanır. Bunu sonucunda ise en ucuzu seçilir. Kısaca thk bizim lehimizde. Ama gelin görün ki öyle bir ülkeyiz ki koydukları kanunu bile uygulamakta çekinen hakimlere, hakemlere sahibiz. O yüzden diğer arkadaşlar da bundan dolayı olumsuz cevap veriyor. En yakın zamanda memlekete döndüğümde hattı TurkNet'e çevireceğim. Eğer cayma bedeli fazla çıkarsa THH heyetine başvuracağım ya da 200 300 lira çıkarsa direk öder geçerim.

@Omer_deniz ne imzalarsaniz imzalayın kanun > sözleşme. Kısa ve net. Kimse bir yerinden element uyduramaz. Kanun açık ve net. Ben yoruldum artık anlatmaktan. Konu sahibi ne yapıyorsa yapar.

Düzgün konuş haddini de aşma, kelimelerine dikkat et bir konu tartışılırken seviyesizleşmene gerek yok. Sana kim niye yoruldun veya yorulmadın demiyor açıklamanı yaparsın ve gidersin ama seviyesizleşeceksen haddini bil öncelikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…