TTNET'ten "Alacağım" Çıktı

Pathetiqué

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba,

Yaklaşık 1,5 yıl önce, TTNET'in Ataköy'deki merkezine giderek internet ya da telefon, bu kurumla ne ilişkim varsa, tüm aboneliklerimi iptal ettirdim.

Ancak,
Son birkaç aydır, bilgi@ttnetbilgilendirme.com.tr adresinden "fatura bilgilendirme" e-postaları almaya başladım. 444 0 375 numaralı TTNET müşteri hizmetleriyle görüşmelerin kısa özeti aşağıdaki gibidir:

1. GÖRÜŞME:
Soru:
Bu e-postalar ne anlama geliyor?
Cevap: Herhangi bir aboneliğiniz ya da borcunuz bulunmamaktadır. Bahsettiğiniz e-posta adresi "fake" olabilir. Dikkate almayınız.

E-postalar gelmeye devam ediyor:

"Sayın xxx xxxxx,
xxxxxxxxxx numaralı TTNET aboneliğinize ait son dönem fatura tutarınız 15 TL'nin altında olduğundan, bu döneme ait 3.75 TL'lik tutar bir sonraki aya devir olmuştur."

2. GÖRÜŞME:
Soru:
E-postalar gelmeye devam ediyor. Şu meseleyi iyice kontrol eder misiniz?
Cevap: İptal dilekçenizi verdikten sonra "falancaNET" adı altında bir aboneliğe onay vermişsiniz.
Soru: Ne onayı? İptal ettirdiğim bir aboneliğin ardından niye tekrar abonelik açayım? Onay kaydını dinlemek istiyorum!
Cevap: Onay kayıtlarını dinleyebilmeniz için savcılığa başvurmanız gerekmektedir. Ama merak etmeyin, bu abonelik sadece kullandığınız zamanlarda ücretlendirildiği için "fatura bilgilendirme" e-postalarını dikkate almayınız.

E-postalar gelmeye devam ediyor...

"Sayın xxx xxxxx,
xxxxxxxxxx numaralı TTNET aboneliğinize ait son dönem fatura tutarınız 15 TL'nin altında olduğundan, bu döneme ait 1.75 TL'lik tutar bir sonraki aya devir olmuştur."

3. GÖRÜŞME:
Soru:
Bu "faturalandırma" meselesi devam ediyor. Yarın öbür gün başıma bir iş gelmesin?
Cevap: Şu an fatura bilgilerinize baktığımda herhangi bir borç göremiyorum. Aksine, 21,75 TL alacağınız bulunmakta! İl Müdürlüğümüze başvurarak tahsil edebilirsiniz.
Soru: Yahu, olmayan bir aboneliği ve olmayan bir borcu "fatura" gibi göstererek her ay mesaj atmayı biliyorsunuz da, 1,5 yıldır alacağım olduğunu şimdi tesadüfen mi öğreniyorum?
Cevap: Bazen otomatik ödeme vb. şeyler nedeniyle böyle durumlar olabiliyor.

E-postalar gelmeye devam ediyor...

"Sayın xxx xxxxx,
xxxxxxxxxx numaralı TTNET aboneliğinize ait son dönem fatura tutarınız 15 TL'nin altında olduğundan, bu döneme ait 5.75 TL'lik tutar bir sonraki aya devir olmuştur."

4. GÖRÜŞME:
Soru:
Bu işten çok sıkıldım. 1,5 yıl önce ayağınıza kadar gelip tüm ilişkimi bitirmek istedim; ama belli ki bitirememişim. Bu "olmayan" aboneliği nasıl iptal ettireceğim?
Cevap: İptal işlemini telefondan yapamıyoruz. İl Müdürlüğümüze ıslak imza ile dilekçe verebilirsiniz.
Soru: Bu iptal işlemi için benden bir şey talep edilecek mi?
Cevap: 5 TL KADAR BİR ÜCRET İSTENEBİLİR!
Soru: Peki daha önce bana söylenen alacak meselesi nedir?
Cevap: Alacağınız 16 TL.
Soru: Bana geçen sefer 21.75 denilmişti. Bilgiler neden çelişkili?
Cevap: Ben şu an ekranda böyle görüyorum.

---------------------------------------------

Bu görüşmelerin ardın, benim bütün mantık sistemim çökmüş durumda. Anlayan, anlatabilecek olan biri var mı?

Şimdi işimi gücümü bırakıp tekrar gideceğim TTNET'in il müdürlüğüne. Başıma ne gelecek bilmiyorum. Göreceğiz...

Allah yardımcın olsun diyeyim. Boş bırakmaya gelmiyor, her hafta sağolsunlar müşteri hizmetleri ile muhattap oluyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı