TTNET'ten ayrılırsak 1 port azalır mı?

Schwesty_

Hectopat
Arkadaşlar TTNET ile sözleşmemizin bitmesine 1 ay kaldı. Şimdi NetSpeed'e geçmek istiyorum ancak port kalmamış. Ancak bildiğim kadarıyla TTNET'de TT altyapısını kullanıyor. Yani eğer biz TTNET'den çıkarsak 1 port azalmış olacak yanlış mıyım? Eğer çıktığımız gibi NetSpeed'e geçersem port sorunu falan olmamış mı olacak yoksa tamamen yanlış mı düşünüyorum?

Genelde o port başkasına veriliyor sırada bekleyen varsa şöyle düşünebilirsin sen TTNET firması olarak başka bir firmaya mı öncelik tanırsın kendi bekleyen müşterine mi? Geçiş işleminde bir arkadaşı 1 ay port yok diye oyaladıklarını biliyorum sonuç ne oldu diye sorarsanız geri TTNET açtırdı bir nevi zorunda bırakıyor insanı çünkü bütün altyapı o firmaya ait NetSpeed - TürkNet gibi firmalar başka bir firmanın altyapısını kullanarak internet veren firmalar biraz risk barındırıyor bu durum.

İptal ettirmeden direkt geçiş (churn) yaparsanız portunuzu kaybetmezsiniz. TTNET'i iptal ettirip NetSpeed'den sıfırdan bağlantı açtırmak isterseniz portunuzu kaybedersiniz.

Hocam yanlışınız var turnket firmasında ilkinde ADSL olarak aboneliği başlatarak sonrasında VDSL tarafına geçiş işlemi yaptıklarını ve VDSL tarafına geçiş yaparken boş port sıkıntısı çektiklerini bizzat gözlerim ile gördüm sırf bu sebepten bir çok müşteri geri TTNET açtırmak zorunda kaldı.

Artı -1 Eksi
Hocam yanlışınız var turnket firmasında ilkinde ADSL olarak aboneliği başlatarak sonrasında VDSL tarafına geçiş işlemi yaptıklarını ve VDSL tarafına geçiş yaparken boş port sıkıntısı çektiklerini bizzat gözlerim ile gördüm sırf bu sebepten bir çok müşteri geri TTNET açtırmak zorunda kaldı.
Hocam sizin yanlışınız var ve ısrar ediyorsunuz. Tekrar bir okuyun yazdığımı isterseniz. Mantıken de doğru olduğu göreceksiniz. Bizzat bu işlemleri defalarca yaptım.

Bir ISS'den diğerine iptal ettirmeden geçiş yaparken (churn da denir) port kaybedilmez. Fakat mevcut ISS ile olan aboneliğinizi iptal ettirip yeni ISS'den sıfır abonelik talep ederseniz portunuzu kaybedersiniz. Bu olayın TTNET'i, Türknet'i, Netspeed'i, X ISS'si yok. Her ISS için bu süreç aynı.

Çok açık ve net. Anlaşılmayan kısmı neresi?

İptal ettirmeden geçiş yapın. Ha isteğinizi tam anlayamadığım için şunu diyeyim; eğer ki Vdsl istiyorsanız ve Adsl kullanıyorsanız port lazım size. Yoksa Adsl kullanıp Adsl geçiş istiyorsanız porta gerek yok.

İptal ettirmeden geçiş yapın. Ha isteğinizi tam anlayamadığım için şunu diyeyim; eğer ki Vdsl istiyorsanız ve Adsl kullanıyorsanız port lazım size. Yoksa Adsl kullanıp Adsl geçiş istiyorsanız porta gerek yok.
Adsl kullanııp vdsl ye geçiş yapmak istiyorum dediğiniz gibi. Yukarıdaki arkadaşların dediği gibi iptal ettirmeden geçiş yapacağım. Teşekkürler herkese

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı